Select Page

La seua nova ubicació és a la finca del Moiño, a la pda. Racons.

A mitjans de la setmana que ve entrarà en servei la reubicada almàssera local que fins al moment oferia servei a la Cooperativa Agrícola d’Altea i que a partir d’ara ho farà a la finca el Moiño; així ho ha donat a conèixer el regidor d’Agricultura i Medi Ambient Jose Orozco.

Com ha recordat Orozco, “des de fa gairebé una dècada, l’Ajuntament d’Altea ha donat resposta als petits propietaris i agricultors que tenint camps d’oliveres, però, no tenien la producció mínima per poder produir oli d’oliva en les almàsseres de la província o no els era rendible per les despeses de transport i de la mòlta en almàsseres situades a quilòmetres de distància.” “Una qüestió que el consistori va resoldre en 2011 adquirint un molí d’oli que permetés processar l’oliva. Es va acordar amb la Cooperativa l’explotació de la mateixa per donar servei a estos petits productors i fomentant així la recuperació de xicotetes parcel·les d’oliveres de propietaris no professionals per a autoconsum, beneficiant d’esta manera al camp d’Altea “.

A dia de hui, segons paraules del propi edil, “desgraciadament, tot i negociar fins a l’últim moment amb l’administrador concursal i el Consell Rector de la Cooperativa, no es va aconseguir obtenir una solució satisfactòria donada la situació actual del concurs, el que ens ha obligat a reaccionar el més ràpid possible per traslladar l’almàssera”.

“Estem treballant intensament per adequar les instal·lacions a totes les exigències sanitàries i poder començar a donar el servei a mitjans de la setmana que ve”; ha anunciat el responsable municipal d’Agricultura.

La seua nova ubicació serà la Finca del Moiño, a la pda. Racons, relativament pròxima a les instal·lacions de la Cooperativa, i el paisatge rústic és conforme a l’activitat, a més no es generaran molèsties de soroll i es donen les condicions d’accessibilitat necessàries.

Jose Orozco ha volgut agrair als propietaris de la finca la seua col·laboració i ha informat que ja es pot agafar cita per als mesos d’octubre i novembre telefonant al 966 97 84 57 de l’empresa AgroAltea, que serà la que realitze les tasques de mòlta .

Segons les dades aportades per Jose Orozco, el preu serà de 16 o 21 cèntims, ja siga empadronat a Altea o no, i cada productor pot fer el seu propi oli sense haver de barrejar-ho amb el d’un altre productor.

Des de l’Ajuntament es demana una mica de paciència als agricultors d’Altea, a causa de l’excepcionalitat del moment i se’ls anima a utilitzar el servei de l’almàssera, que no deixa de ser seu.

Pin It on Pinterest