Select Page

El regidor de Benestar Social i Sanitat José Luis León Gascón ha donat a conéixer una sèrie de tallers dirigits a difondre la importància de la nutrició en la salut. Sota el títol “La nutrició com a pilar de la salut” s’han organitzat cinc sessions obertes al públic en general i altres que s’impartiran en els instituts de la localitat.

Els tallers començaren el pròxim 15 de setembre a les 18.30 en el Centre Social amb una xarrada dirigida per la nutricionista Emma Arstad en la qual s’ensenyaran els pilars fonamentals d’una correcta alimentació a partir de l’enderrocament de falsos mites sobre aquesta. Seguidament, s’han organitzat xarrades que abordaren el tema cap a un sector de la població concreta: el 22 de setembre per a mares i pares, i l’1 d’octubre per a la tercera edat.

El regidor ha destacat que també hi haurà lloc per a sessions participatives. El 6 d’octubre, la sala gimnàs del Centre Social acollirà una activitat pràctica per a conéixer les propietats de cada aliment i els seus beneficis per al sistema immunitari. I, d’altra banda, un taller intergeneracional a l’Aula de Cuina municipal en el qual “avis i néts cuinaran junts receptes senzilles, saboroses i saludables”, detalla l’edil.

León Gascón ha informat que aquestes jornades han sigut possibles gràcies a la subvenció de Xarxa Salut dotada en 1.800 €. “Pertanyem a Xarxa Salut des d’abril de 2019. Ens adherim a aquesta xarxa de municipis de la Comunitat Valenciana dins del 4t Pla de Salut de la Comunitat. Un projecte que esperem que s’amplie tots els anys esdevenidors, no sols amb tallers dirigits a la nutrició sinó també amb altres idees que es duran a terme entorn de la salut activa, sobretot per a la gent més major”, afig.

Per part seua, la directora general de Salut Pública del Departament de la Marina Baixa i responsable de la Xarxa Salut a la comarca, Teresa Revilla Lorenzo, ha felicitat la Corporació pel seu compromís amb la salut dels ciutadans. A més, ha insistit que “moltes vegades, les accions que es duen a terme des d’ajuntaments a escala local sobre els ciutadans tenen molt més impacte. És un projecte que té un gran component de salut per a la comunitat que implica a totes les edats”.

L’accés a les diferents sessions és gratuït i lliure fins a completar aforament. Excepte per a les dels dies 6 i 8 d’octubre, per a les quals serà necessari realitzar inscripció en el Centre Social. L’edil recorda que l’ús de la màscara serà obligatori en tot moment per a garantir la seguretat de tots els participants.

Pin It on Pinterest