Select Page

L’associació comarcal contra el càncer de mama, Anémona, i la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altea han signat nou conveni de col·laboració pel qual el consistori subvenciona esta entitat amb 2.500€. Així ho ha donat a conèixer l’edil d’àrea, José Luis León Gascón.

Com explica el mateix regidor, “fa uns dies l’associació, a través de la seua presidenta, Maria Botella i l’Ajuntament manteníem una reunió de treball en què a més es va signar un nou conveni de col·laboració entre ambdues entitats. Un conveni que ascendeix a 2.500€, una mica superior al d’anys anteriors”.

“L’ajuda va dirigida a informar i donar suport a afectades per la malaltia i les seues famílies a través de diferents recursos, com per exemple, proporcionant-los ajuda psicològica o organitzant xerrades i col·loquis de temes directament relacionats amb la malaltia que pateixen”; ha detallat León Gascón.

Segons els detalls aportats per l’edil, durant la reunió s’abordava el tema de la ja tradicional March Solidària per Altea, l’edició 2020 no va poder realizar-se i en este 2021 s’ha apostat per mantenir la prudència davant d’un acte multitudinari com el que ja s’ha convertit esta marxa.

En paraules del regidor, “la marxa solidària és una manera important de donar veu a totes les persones i famílies que a causa de la malaltia han de passar per tràmits de salut importants en les seues vides”. El responsable municipal de Benestar Social i Sanitat ha anunciat que “a l’igual que en l’edició 2020, Altea es solidaritza i intentarà conscienciar la població sobre esta malaltia”.

El proper 19 d’octubre, Dia Internacional del Càncer de Mama, es penjarà un llaç rosa de grans dimensions a la façana de l’Ajuntament i s’il·luminarà la façana d’este color. Participaran en este acte simbòlic les representants locals i comarcals de Anémona, així com les autoritats municipals.

Per la seua banda, Maria Botella, presidenta de l’associació, remarca que “el proper 2022 serà un any veritablement important per a elles i les associades ja que Anémona complirà 20 anys com a associació comarcal”. Botella ha mostrat la intenció de l’associació que presideix d’augmentar les activitats de l’entitat a Altea. “Altea sempre ens ha acollit molt bé i volem que siguen participes del nostre aniversari amb una gran marxa solidària i esdeveniments que encara estan per decidir”. Ha declarat Botella.

José Luis León Gascón acabava comunicant que “en breu es reprendran les activitats presencials al Centre Social d’Altea dirigides a les usuàries i les seues famílies que així ho desitgen. Activitats que, a través de la Psicòloga de l’associació, ajuden, sociabilitzen i donaran suport directe a les mateixes”.

Pin It on Pinterest