Select Page

El Ple de l’Ajuntament aprova la modificació del Reglament Orgànic Municipal 

En la vesprada d’ahir dijous tenia lloc la Sessió Plenària Ordinària de l’Ajuntament d’Altea. En la cita quedava aprovada definitivament la modificació del ROM amb els vots favorables de l’equip de govern Compromís-PSOE i els vots en contra dels grups de l’oposició, PP i Ciutadans.

En paraules de l’edil de Recursos Humans, Rafael Ramón Mompó, que va defensar este punt de l’ordre del dia en nom de l’equip de govern, “el ROM que fins al moment ha regulat el funcionament de l’Ajuntament data del 1986 i les modificacions que inclou el nou Reglament pretenen potenciar la participació ciutadana, així com adaptar-lo als nous temps amb la regulació de les sessions telemàtiques que fins al moment no estaven contemplades”.

Un vegada aprovat definitivament el document, que ha estat en exposició pública 30 dies, des que va ser aprovat inicialment i que ha registrat al·legacions dels diferents grups de l’oposició, este entrarà en vigor als 15 dies de ser publicat al Butlletí Oficial de la Província.

Segons explicava l’edil, “les al·legacions que no es tenen en compte vénen regulades en el ROF, Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals” .

Per la seua banda, l’oposició ha justificat el seu vot en contra al·legant que no s’han tingut en compte les seues propostes i que les modificacions que inclou el nou ROM minven els seus drets i ofeguen als partits xicotets.

“Amb els canvis proposats s’ha volgut acurtar el temps dels plens amb la reducció de les intervencions per afavorir la participació ciutadana i incorporar les noves tecnologies”; puntualitzava Rafael Ramón Mompó, qui recordava que la modificació del ROM era una tasca iniciada en la passada legislatura i l’aprovació definitiva suposa acabar amb un treball que qualificava de “ben fet”.

L’edil acabava matisant que “el ROM queda obert perquè en cada legislatura es puguen triar les millors opcions de funcionament depenent de la quantitat de partits que formen la corporació municipal”

Pin It on Pinterest