Select Page

Altea disposa des d’aquesta setmana de tres nous punts DESA per a l’atenció d’emergències cardíaques en diferents edificis municipals i zones concorregudes. A més, s’han modernitzat els elements de les estacions ja existents en la localitat.

Actualment, el municipi disposa de dos vehicles cardioprotegits de la Policia Local i tres punts urbans amb desfibril·ladors en el Centre Social, en l’Extensió Administrativa d’Altea la Vella i a la Ciutat Esportiva. Amb la nova dotació s’afigen tres punts més a l’ajuntament, l’oficina Tourist Info i la Plaça de l’Església, al costat de la porta del temple.

L’edil de Sanitat, José Luis León Gascón, considera que “són uns punts importants per la seua accessibilitat davant qualsevol necessitat que es complementen amb el servei que ofereix DYA durant les 24 hores durant els mesos de juliol i agost i les ambulàncies dels serveis d’emergència del 112”. “Volem que Altea es modernitze en este sentit i que cada vegada hi haja més facilitats per a atendre qualsevol emergència sanitària”, afig.

El responsable municipal de Sanitat ha destacat la labor de la Policia Local en l’execució d’aquestes maniobres, que en l’últim any han sigut necessàries en quatre ocasions. A més, aquests han rebut recentment una nova formació en primers auxilis al costat d’altres tècnics i operaris municipals.

De la mateixa manera, el regidor ha informat que en 2022 està prevista la instal·lació d’altres tres nous dispositius en la zona de Vila Gadea, a la Casa de Cultura i en el CEAM.

León Gascón finalitzava reafirmant el seu compromís per la modernització dels punts de desfibril·lació i recordant que l’ús d’estos aparells és molt senzill, per això, “qualsevol pot atendre una emergència d’aquest tipus”.

Pin It on Pinterest