Select Page

La setmana passada, l’Ajuntament d’Altea va celebrar una primera reunió de coordinació amb tot l’equip tècnic dels diferents departaments per al correcte desenvolupament del primer Pla Estratègic de l’Agenda Urbana Altea 2030.

L’Agenda 2030 és el full de ruta marcat pels Estats membres de l’ONU en el 2015 orientada a la consecució del desenvolupament global i humà sostenible com un objectiu social comú. Estructurada en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, l’agenda és l’instrument ideat per a abordar col·lectivament els canvis necessaris, socials, econòmics, ambientals i democràtics necessaris amb els quals enfrontar els reptes i les principals amenaces al nostre entorn.

La regidora de Projectes Europeus, Maria A. Laviós ha comentat que el desenvolupament de l’Agenda Urbana Altea 2030 “és imprescindible per al nostre desenvolupament com a poble a mitjà i a llarg termini. Serà el nostre full de ruta cap a la sostenibilitat i contindrà les actuacions que durem a terme durant aquest decenni, degudament planificades i alineades amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per Nacions Unides”. A més, l’edil ha destacat la importància dels ajuntaments en aquest procés: “Les entitats locals serem les grans protagonistes en aquesta història, perquè estem, més que qualsevol altra administració, pegats a la realitat i a les necessitats quotidianes dels veïns. És fonamental que els pobles i ciutats es configuren com a espais sostenibles amb la infraestructura necessària per a donar resposta a aquests reptes i a les conseqüències de qualsevol mena de crisi”.

Pin It on Pinterest