Select Page

El cicle és un dels més consolidats de l’estiu alteà

El cicle de concerts “Música a Boqueta Nit”, que recupera el seu format original, amenitzarà les nits d’estiu a la Plaça de l’Aigua. Així ho han anunciat la regidora de Cultura, Aurora Serrat, i el responsable de la programació musical del cicle, Juan Tomás Laviós. El cartell està format per nou actuacions de diferents estils musicals programades per als dijous dels mesos de juliol i agost, a excepció de la del dia 13 d’agost que serà divendres.

Com ja és habitual, el cicle compta amb la col·laboració de la Societat Filharmònica Alteanense (SFA) què ha gestionat les primeres quatre actuacions. Juan Tomás Laviós ha detallat la programació, que enguany començarà l’1 de juliol amb l’Ensemble Ifach d’instruments de corda polsada que interpretarà arranjaments musicals de Haëndel, Lully, Korsakov, Dvorak o Piazzolla. El Cor de Cambra de la SFA actuarà el 8 de juliol amb un programa de boleros, música llatina i altres sorpreses.

Com a novetat, “Música a Boqueta Nit” inclourà el festival “Música en clau de blau” en homenatge a l’Orquesta Azul, que “va perdre el seu últim integrant l’any passat”, explica Laviós. El festival estarà format per dos concerts les 20 hores amb la participació de dues agrupacions cada dia. El dia 15 actuarà la Bandeta ateneu Musical de la Vila Joiosa i un grup de la societat Recreativa Musical d’Altea la Vella. La segona data, el 22 de juliol serà el torn de la bandeta de la Unió Musical de Polop de la Marina (UMPO) i l’Orquestra Blava de la SFA.

Serrat ha agraït “a la Societat Filharmònica Alteanense l’esforç que, este any més que mai, ha hagut de fer per a poder organitzar la programació de juliol i, a més la generositat de vincular altres agrupacions”. El coordinador de la programació ha explicat que l’objectiu “també ha sigut donar impuls a les societats musicals del nostre entorn i fer un reconeixement a este tipus de música que generalment s’ha vinculat a activitats festives”.

Seguint amb la programació de la regidoria de Cultura, el 29 de juliol Feliu Ventura presentarà el seu últim disc “Convocatòria”. Un repàs de la seua trajectòria musical amb la incorporació de nous temes d’estil cançó d’autor.

El músic madrileny i alteà d’adopció Antonio Serrano portarà el seu quartet el 5 d’agost amb el projecte “Tootsology”. L’artista és un dels músics internacionals més importants del moment i un dels més grans representants de l’harmònica.

El divendres 13 d’agost és el torn de l’espectacle “Entre tu y yo” a càrrec d’Inma Mira i Julio Award. Un projecte íntim on la parella ens portarà per un viatge de melodies pròpies i cançons internacionalment conegudes.

Nominats als premis Carles Santos 2020, el trio musical Pete Lala format per piano, veu, baix i bateria actuarà el 19 d’agost. La seua producció musical s’enquadra en el context del neo-soul encara que amb diverses influències, que van des del jazz tradicional.

I com a tancament del cicle, “Música a Boqueta Nit” rep Nhamirre Project la nit del 26 d’agost amb un espectacle de música tradicional amb fusió contemporània. En paraules de Childo, el líder del conjunt, són un pont entre la cultura tradicional africana i l’occidental, un descobriment de la riquesa que aporta la música de Moçambic.

El preu de les entrades és de 6 € per concert en compra física o 5 € a través de www.alteacultural.com. A més, s’han establit dos abonaments per 17 € en compra física o 15 € per internet. Per al primer, de les actuacions fins al 22 de juliol, els socis de la SFA tenen un preu especial de 10 €. L’altre abonament inclou les actuacions a partir del 29 de juliol. La venda física es pot realitzar a la Casa de Cultura i en taquilla des d’una hora abans de cada actuació. Vista l’experiència d’altres festivals, l’edil de Cultura recomana “no esperar l’últim moment a comprar-les, ja que s’esgoten ràpidament”.

Pin It on Pinterest