Select Page

En el dia d’ahir, la família del pintor Juan Navarro Ramón, nascut a Altea el 1903, feia una nova donació d’obra de l’artista al poble d’Altea. María Amparo Vázquez, vídua de l’hereu de Navarro Ramon, Javier Barrio Navarro, lliurava a l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares i l’edil de Cultura, Aurora Serrat, l’obra “Família del Pintor”.

Un quadre que els hereus de l’artista i Juana María Balsalobre, situen el 1942 i en què Navarro Ramón va retratar a la seua mare, germana i neboda en una escena quotidiana. Esta obra passa a formar part de l’extensa col·lecció de l’artista donada per la seua família al poble que el va veure néixer, que té una sala a Palau Altea i que difon el llegat d’este destacat pintor espanyolque va fer  l’obra “Et Venjarem” i va estar exposada al pavelló de la República durant l’Exposició Internacional de París de 1937 al costat del ”Guernica” de Pablo R. Picasso i “Els Segadors” de Joan Miró, entre altres.

Una emocionada María Amparo per l’absència del seu marit, va agrair a l’Ajuntament i a tots els que han contribuït a que el quadre estiga a Altea. “El quadre seria de l’any 1942 i en ell hi ha la mare de Javier, la seua tia i la seua cosina i ell tenia molt interès en que este quadre estiguera a Altea. Sempre ho deia, ara ja és ací i a mi m’agradaria que els alteans i visitants el gaudisquen”. Explicava Vázquez.

“Vull agrair el com em acolliu a mi. Javier adorava Altea i jo vos assegure que a partir d’ara em sentiré també alteana i que al llarg de la meua vida Altea estarà sempre en el meu cor”; declarava Maria Amparo Vázquez.

En nom d’Altea, Jaume Llinares explicava que “este és un acte més de tots els que hem realitzat amb Javier i María Amparo. La generositat de la família de Navarro Ramón amb Altea ha sigut infinita. Tenim moltes obres de l’artista i crec que per diversos motius no estem fent prou per posar en valor la seua obra i en coneixement de les persones “.

L’Alcalde recordava l’exposició retrospectiva inaugurada al juliol de l’any 2018 a Palau Altea, que incloïa l’obra “Et Venjarem” i indicava que “tenim obres de Navarro Ramón de totes les seues etapes en la col·lecció d’Altea i espere que algun dia puguem disposar d’un museu o sala expositiva en condicions per mostrar-la com es mereix”.

“Cada vegada que la família ens crida ens dóna una alegria perquè és per fer una aportació a Altea. Tractarem de posar en valor cada vegada més la figura de Navarro Ramón i de nou agraïm la seua generositat”. Concloïa Jaume Llinares, Alcalde d’Altea.

Pin It on Pinterest