Select Page

L’Ajuntament ha renovat el conveni de col·laboració amb l’associació DYA Altea, que inclou una dotació de 113.000 euros. En 2021 es compleixen vint anys de col·laboració entre l’ens públic i l’equip d’ajuda i emergències.

El regidor de Benestar Social, José Luis León Gascón, reconeix la labor de DYA durant l’actual pandèmia. “Van ser imprescindibles quan es va obrir l’alberg temporal per a allotjar a les persones sense llar i ara són un gran suport per a tots els sanitaris durant la vacunació massiva”, explica. “La subvenció serà de gran utilitat per a cobrir moltes accions d’emergència en el nostre municipi, el personal, manteniment dels vehicles i totes les formacions que realitzen al cap de l’any en primers auxilis”, afig.

Actualment, DYA Altea està formada per sis tècnics en emergències sanitàries que estan operatius en horari de 8 a 22 hores i, durant els mesos de juliol i agost, les 24 hores del dia. El seu coordinador Antonio Tarí ha explicat que “A més d’atendre la població de manera directa, com ajudar a persones que no puguen desplaçar-se per si mateixes al Centre de Salut, també prestem servei a tots aquells incidents que ens trasllada la Policia Local”. Carmen Villa, tècnica en emergències sanitàries, ha destacat la labor que realitzen en totes les festes i grans esdeveniments com el Castell de l’Olla. “Allà on se’ns sol·licita estem presents per qualsevol imprevist que poguera sorgir”, indica.

El regidor va concloure destacant que “és molt important estar al costat d’aquest tipus d’associacions que tants beneficis aporten a la societat, ja que ens ajuden a estar més tranquils i més segurs en el nostre municipi”.

El telèfon de DYA Altea és el 966 88 41 12.

Pin It on Pinterest