Select Page

Les regidories de Participació Ciutadana i Projectes Europeus, regides per María A. Laviós, han organitzat un acte per a la clausura del programa URBACT, ciutats voluntàries de la Unió Europea. La jornada transcorria en el matí d’ahir a la Casa de Cultura i durant la mateixa es homenatjava a les entitats i persones que han col·laborat amb el projecte a nivell local.

Com explicava l’edil, “el programa URBACT era tancat a nivell europeu la setmana passada, però els socis del projecte havien de fer un acte a nivell local i hui hem celebrat el d’Altea en el qual hem comptat amb la presència del director general de fons Europeus, Andreu Iranzo, Gonzalo Albir, Coordinador de Projectes Europeus i per videoconferència han estat presents el president de la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana, Miguel Salvador i Clementine Gravier en representació del secretariat europeu del projecte a París, que detallava en què consisteix el programa URBACT “.

“Hem pogut parlar també del finançament europeu, del futur del voluntariat després de la pandèmia. La realització del panell local en què hem treballat la part política, la tècnica i la més important, la de les associacions de voluntaris, portant a la pràctica formes de treball també d’altres països ens ha permès constatar que estem preparats per afrontar qualsevol repte i que continuarem treballant amb l’esperit URBACT”; declarava la responsable municipal d’àrea. La tècnica de l’oficina de projectes europeus, Paloma Verdú i la de Serveis Socials, Mª Angeles Zaragozí, van fer un resum del recorregut en estos dos anys de projecte i de tot allò après dels diferents països.

Laviós ha destacat el treball conjunt que ha portat a terme la delegació alteana d’URBACT, Ciutats Voluntàries, de la qual han format part Corazón Exprés, Creu Roja i DeAmicitia, on s’ha treballat des de diferents eixos, com la intergeneracionalitat, la governança participativa i la responsabilitat corporativa. Este treball en equip ha fet que puguem arribar a la gent més vulnerable des de l’inici de la pandèmia, les associacions han sigut els nostres ulls i les nostres mans”; ha matisat la regidora, qui amb estes paraules, “tancava l’acte en agraïment infinit cap a les associacions que han treballat en este projecte URBACT”, fent-los entrega d’un guardó en reconeixement per tota la feina feta.

Pin It on Pinterest