Select Page

L’edil de Medi Ambient, Jose Orozco ha anunciat que les brigades dels parcs naturals de Serra Gelada i del Penyal d’Ifac, per primera vegada, estan fent tasques de restauració de la ribera de Riu Algar, concretament a l’altura del pont de Sogai ; lloc en el qual fa uns mesos Conselleria va actuar i va invertir prop de 40.000 euros en la transformació d’una àrea de 2.500 m2.

Orozco ha qualificat l’acció com “una molt bona notícia” i ha recordat que el Centre d’Investigació i Experimentació Forestal de la Comunitat Valenciana eliminava la canya comuna; assentava els talussos i finalment plantava espècies autòctones de ribera produïdes en els vivers forestals de CIEF.

Segons les dades aportades per l’edil, “en estos moments el personal d’estes brigades està desbrossant i extraient els rebrots del rizoma per assentar l’eliminació de la canya comuna. La setmana passada van fer una primera actuació i està prevista una continuïtat dels treballs en les pròximes setmanes”.

“Una vegetació autòctona que quan pugen les temperatures necessitarà ser regada. Està previst que es regue una vegada al juny, 2 al juliol i un vegada per setmana a l’agost, amb l’objectiu de mantenir en bon estat les més de 200 espècies plantades pel CIEF”; ha afegit Orozco, qui ha agraït tant a la Direcció General de Medi Natural com a Parc Natural de Serra Gelada i al del Penyal d’Ifac la seua implicació en estes tasques de manteniment de la vegetació a l’entorn del riu Algar.

Pin It on Pinterest