Select Page

Els contes, les rondalles i les faules tornen als carrers i les places d’Altea amb el 18é Festival Encontes de Narració Oral. Alguns dels millors narradors en l’actualitat visitaran la localitat del 17 al 23 de maig. Així ho indicava la regidora de l’àrea, Aurora Serrat.

“L’edició passada no es va poder realitzar a la primavera, com és de costum, però vam aconseguir celebrar-la i portar a les famílies i xiquets estes historietes. Este any, gràcies a l’esforç i organització d’Aktes Teatre i la direcció i coordinació de Blai Senabre, mantindrem un format reduït amb aforaments limitats i totes les mesures vigents que ens permetran tornar a les places a les quals estàvem acostumats”, destacava l’edil.

Hi haurà espectacles de narració oral per a públic familiar i per a adults i, com sempre, es prestarà especial atenció a les xiquetes i xiquets dels col·legis. Les activitats que es realitzaran es divideixen en Contes a la plaça, que es faran a la plaça de l’Aigua per narradors professionals dirigides unes a públic familiar i altres per a adults; i Contes per als Col·legis, realitzades a la plaça del mestre la Música i altres espais, per als col·legis d’Altea.

“Encontes és la nostra contribució per a recuperar la tradició oral i situar-la en el lloc que li correspon com a instrument privilegiat en la comunicació i la relació entre els éssers humans. Sobretot en estos moments tan complicats en què trobem a faltar la comunicació de tu a tu”, concloïa Serrat.

Per la seua part, el coordinador del festival, Blai Senabre, afegia que “el Festival Encontes és possible gràcies al suport de l’Ajuntament d’Altea i la col·laboració de la Biblioteca Municipal, Diputació d’Alacant, Generalitat Valenciana, Fundació Bromera, Restaurant Ca Joan, Restaurant De Cal y Canto, Restaurant Ca Toni, Rest. El Gallet, Taperia Ca Pere, Cafeteria Oscar Plaza, Hostal Fornet, i Ràdio Altea, així com de totes les persones que ens recolzen i motiven participant de totes les activitats programades”.

PROGRAMACIÓ

COL·LEGIS

«Contacontes». Durant tota la setmana es realitzaran contacontes per als col·legis d’Altea, Altea la Vella i l’Olla a càrrec de Bea Babel, Trobaversos i Silvia Colomer. Amb la col·laboració de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Narracions en valencià.

DIJOUS 20 DE MAIG

17:30 h. «La cabra Serafina». Contacontes i presentació de l’àlbum il·lustrat «La cabra Serafina». A càrrec de Blai Senabre. Per a públic familiar. Narració en valencià. Plaça de l’Aigua.

21 h. «In taberna». Contes, llegendes i tradicions de l’edat mitjana. Les corts i les tavernes eren el lloc on floria la cultura més original i genuïna de l’edat mitjana. Prenent aquests espais com escenari obert d’oralitat, el joglar ens presenta un gran repertori. A càrrec de Crispin d’Olot. Per a adults (+ 16 anys). Narració en castellà. Plaça de l’Aigua.

DIVENDRES 21 DE MAIG

17:30 h. «Risapalabra». Narració oral i molt, molt, molt d’humor. Espectacle basat en la memòria, l’oralitat i els gèneres literaris menors de tradició oral. A càrrec de Crispín d’Oot. Per a públic familiar.
Narració en castellà. Plaça de l’Aigua.

21 h. «Quasi». Un pou sense seny, albes en blanc i negre, receptes secretes i una maledicció bessona. Històries d’una família QUASI perfecta a ritme de swing i jazz. Espectacle de narració, música i cançons, amb Més que Tres: Eva Andújar (narració), Ricardo Belda (piano) i Ester Andújar (veu). Per a adults (+ 16 anys). Narració en valencià i castellà. Plaça de l’Aigua.

DISSABTE 22 DE MAIG

17:30 h. «Colorín Colorete». Un ramellet de contes de tots els colors per a ser escoltats en família. A càrrec d’Inés Bengoa. Per a públic familiar. Narració en castellà. Plaça de l’Aigua.

21 h. «El banquete». Aquesta és una invitació a la taula dels sentits, on no faltaran intriga, gola, picardia i algun que altre calfred. A càrrec d’Inés Bengoa. Per a adults (+ 16 anys). Narració en castellà. Plaça de l’Aigua.

DIUMENGE 23 DE MAIG

18 h. «A la meua llar llareta». Contarem, cantarem i ballarem i en un tres i no res, descobrirem els secrets que amaga Aitana a la seua llar llareta… A càrrec d’Aitana Ferrer. Per a públic familiar. Narració en valencià. Plaça de l’Aigua.

Pin It on Pinterest