Select Page

El dimecres 21 d’abril, la regidora de Projectes Europeus, Maria Antonia Laviós, va participar com a convidada en la sessió formativa sobre polítiques fiscals verds, dins del projecte europeu LOCAL 4 GREEN Plus del programa INTERREG MED. En aquest projecte, liderat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, també participen socis com la Fundació Musol i altres de diferents països com Itàlia, Portugal, Xipre i Grècia.

L’edil comenta que “el projecte LOCAL 4 GREEN, té per objectiu motivar la lluita contra el canvi climàtic entre diferents entitats locals, regionals o internacionals. Principalment, pretén fer costat als ens locals, mitjançant polítiques fiscals destinades a promoure fonts d’energia renovables”.

En la seua intervenció, Laviós ha explicat les experiències i mesures que ha realitzat el municipi d’Altea al llarg d’aquests anys dins del projecte, al costat d’altres municipis com Pedreguer i Quart de Poblet. L’Ajuntament d’Altea ha incorporat mesures per a fomentar les energies renovables en el municipi i, al costat de Medi Ambient “s’està treballant en la implementació de més polítiques fiscals verdes”, detalla.

Els plantejaments i les motivacions del projecte LOCAL 4 GREEN estan valorats com totalment vigents. A més, s’han vist reforçades pel discurs i les estratègies marcades per la UE. “Se’ns ha deixat molt clar, que la transició verda ha passat a ser considerada com el motor i el motiu que impulsarà l’economia d’un futur que, o serà sostenible, o no serà”, conclou la responsable de EuroAltea.

Pin It on Pinterest