Select Page

La regidoria de Projectes Europeus i Participació Ciutadana organitzen el curs europeu Free You: Fake Risks Escaping through the Empowerment of YOUth, dins del programa Media Literacy For All cofinançat per la Comissió Europea. En el projecte, l’Ajuntament d’Altea ha participat de la mà de l’Ajuntament d’Alzira. La jornada formarà als participants per a combatre les fakenews, la desinformació i la manipulació en internet.

El curs proporcionarà als i les joves eines per a identificar notícies enganyoses, la procedència d’aquestes, el rastre dels memes o fins i tot a identificar quan la Intel·ligència Artificial està actuant. Prèviament, l’equip de EuroAltea i Participació Ciutadana va rebre formació per a poder realitzar el curs traduït de l’anglés als joves d’Altea.

L’activitat s’impartirà de manera en línia mitjançant Zoom els dies 20, 21 i 22 d’abril de 10 a 12 h. Per a participar les persones interessades han d’inscriure’s en el següent formulari, ja que les places són limitades: https://docs.google.com/forms/d/1tW0FOh33YKwMXuSIId0aG1MotFhCaGBl1L0aPpOXcls/viewform?ts=607534ea&edit_requested=true#responses

“De mitjana passem 4 hores al dia en les xarxes socials, estem molt exposats a la desinformació i a les notícies falses, i la millor manera de combatre’l és amb eines i mètodes que ens ajuden a no caure en aquesta mena de paranys que ens perjudiquen com a individus i com a comunitat. Aquest projecte és l’oportunitat de conéixer les principals eines per a lluitar contra la desinformació”, comenta la regidora de totes dues àrees, Maria Antonia Laviós.

Pin It on Pinterest