Select Page

Amb motiu del dia Internacional del Parkinson, 11 d’abril, l’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria de Sanitat, ha manifestat el seu suport a l’Associació de Parkinson Mediterrani d’àmbit comarcal. L’edil d’àrea, José Luis León Gascón, i l’Alcalde, Jaume Llinares, acompanyats de diversos regidors de la corporació municipal, han rebut al consistori als membres d’esta entitat d’àmbit social.

Després de la recepció dels membres de A.PAR.ME. s’ha procedit a penjar una pancarta commemorativa al balcó de l’Ajuntament i com ha recordat Vicent Serrat, soci de l’entitat, l’11 d’abril és la data en què naixia el descobridor de la malaltia, el neuròleg britànic James Parkinson. El 1997 l’OMS decretava esta data com a Dia Mundial del Parkinson coincidint amb l’aniversari de Parkinson, qui en 1817 va descobrir el que en aquell temps va cridar paràlisi agitante i que hui coneixem com a malaltia de Parkinson.

“El que volem des de l’associació és conscienciar la gent que hi ha esta malaltia degenerativa que comença per tremolors i per no poder controlar el cos per falta d’una substància que s’anomena dopamina. Esta substància és l’encarregada de transmetre els impulsos nerviosos per poder caminar i la manca de la mateixa provoca rigidesa en les mans i els braços, i fins i tot pèrdua de l’equilibri i nosaltres som una xicoteta associació que va nàixer per l’interès de comunicar-nos davant la malaltia i fer força davant la societat i les administracions perquè és un tema encara poc conegut “; ha explicat Serrat.

A.PAR.ME, presidida per Providència Hernández, porta a terme diferents activitats amb els seus associats i familiars, com són la formació d’un cor, xerrades d’especialistes en la malaltia i activitats d’oci, entre d’altres.

Vicente Serrat convida a la ciutadania a conèixer A.PAR.ME, així com la posa a disposició d’aquelles persones que amb un problema de Parkinson no sàpiguen on dirigir-se. Serrat ha facilitat el mail de contacte asociacion.aparme@gmail.com  o el telèfon 658 73 64 23.

Per la seua banda, l’edil de Sanitat i Benestar Social ha agraït a A.PAR.ME la seua tasca i ha recordat que la malaltia de Parkinson és coneguda pels seus danys neurològics severs degeneratius.

“A.PAR.ME ha fet visible la seua presència al nostre municipi a través d’una pancarta que s’ha penjat al balcó de l’Ajuntament i ens ha presentat hui el seu projecte comarcal. A partir d’ara treballarem de manera conjunta per fer més visible esta malaltia al municipi d’Altea. Des de la regidoria de Sanitat volem donar suport a esta i altres associacions dirigides a malalties degeneratives”; ha apuntat l’edil.

José Luis León Gascón ha esmentat els Hashtags #PonUnaEtiquetaPositiva i #Regidoriasanitatdaltea com a mitjans per a la visibilització social d’este tipus de malalties.

Pin It on Pinterest