Select Page

Jaume Llinares: “les obres del Front Litoral estan cada vegada més a prop i podrien donar inici a principis de maig”

L’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, participava la passada setmana en una nova reunió de treball de la Comissió de Seguiment de les Obres de Regeneració del Front Litoral d’Altea. Una actuació adjudicada a l’empresa Torrescámara, que es troba en fase de planificació i establiment del calendari definitiu d’execució, les obres podrien donar inici a principis de maig. Així ho ha donat a conèixer el primer edil alteà.

A la reunió hi eren presents també la directora general de Costes, Rosa de los Ríos; l’arquitecta municipal, Ana Beltri; la portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicenta Pérez; així com els tècnics del Ministeri responsables del projecte.

Segons els detalls aportats per l’Alcalde, “el calendari d’evolució del projecte ja està més acotat, encara que no és definitiu perquè necessitem tenir el coneixement total de l’obra i la seua planificació d’acord amb la proposta de l’empresa que ha guanyat el concurs, però s’està treballant per deixar clars estos aspectes i considerant que a principis de maig puguen donar inici les obres”.

Pel que fa a l’afecció que les obres van a tenir a la temporada turística, Llinares ha posat en relleu la importància, el calat del projecte i la durada de la mateixa. “Estem veient com planificar l’execució de les obres perquè afecte el menys possible, però vull que la gent es plantege que és una obra molt important, potser la més important per al futur del nostre municipi, ara mateix. Té una durada de 12 mesos, de manera que afectarà l’inici o final d’una de les temporades turístiques, la d’este any o la de l’any que ve”; ha indicat l’alcalde, que ha assegurat que “intentarem que els efectes siguen els mínims per a l’activitat econòmica i el trànsit”.

Jaume Llinares ha avançat que “quan sapiguem els aspectes definitius de les obres i els temps, farem una reunió amb els afectats per informar-los dels detalls de l’actuació”.

“L’important és que el projecte segueix endavant, en aproximadament 1 any estarà executat i és importantíssim per al nostre futur”; ha conclòs Jaume Llinares, respecte a esta segona fase de Regeneració de el Front Litoral.

Però a més de l’esmentat projecte, Jaume Llinares s’ha referit a una altra important actuació que l’administració autonòmica va a escometre, com són les obres d’emergència al litoral alteà, concretament al Port d’Altea i el dic de protecció d’este. Un projecte valorat en 1.700.000€ que suposarà destacades millores per al port. En paraules de Llinares, “no coneixem encara la data d’inici d’este treball, però no creiem que s’haja de demorar més enllà de 2 o 3 mesos ja que es tracta d’obres d’emergència i l’adjudicació de les mateixes és directa”. “En estos moments s’està en fase de redacció de projecte. Esta és també una obra important i reclamada que donarà viabilitat i estabilitat a les nostres instal·lacions portuàries i afectés positivament en l’activitat del sector pesquer “; ha afegit l’alcalde.

Jaume Llinares ha expressat la necessitat d’una renovació de la concessió del Club Nàutic, per la qual també aposta el consistori. Segons l’alcalde, “s’està negociant una renovació per als propers 40 anys i això implica una sèrie d’inversions i millores en el seu entorn, com seria la conversió del frontal del Club Nàutic en una nova zona de passeig i donar-li continuïtat cap a Cap Blanc. Espero que aviat puguem parlar de la peatonalització des del Port fins a la rotonda de Cap Blanc, d’esta manera, gaudiríem d’un passeig marítim d’una longitud i qualitat que pocs municipis turístics poden oferir “.

“La setmana que ve es produirà una altra reunió de treball per revisar les diferents propostes que hi ha sobre la taula i traslladar-les al redactor del projecte perquè lligant tots els caps, entre Direcció General, Conselleria, els interessos de el Club Nàutic i l’Ajuntament trobem una solució idònia que li done continuïtat al Club Nàutic, i a la important activitat esportiva que este presta i que no té cobertura des de les administracions públiques “; ha conclòs l’alcalde; Jaume Llinares.

Pin It on Pinterest