Select Page

El regidor de Sanitat i Benestar Animal, José Luis León Gascón, ha signat un conveni amb les representants de les associacions animalistes Bigatos, Gatos Felices i Som Gos per a la implementació del mètode CER (captura, esterilització i retorn) en la gestió ètica de les colònies felines urbanes. El document tracta d’establir les bases per a millorar les condicions sanitàries i protegir els gats de carrer.

El regidor destaca la implicació de les associacions signants i d’altres que no han pogut participar en aquest conveni, aportant idees i solucions per a l’educació i la protecció animal. “L’objectiu és que Altea siga, en pocs anys, localitat amable i model del benestar i la protecció animal”.

El conveni de col·laboració s’ha creat per als pròxims quatre anys, tenint en compte els canvis que puguen sorgir amb la proposta de l’avantprojecte de Llei de Benestar Animal. L’edil ha comentat que “aquest conveni és l’inici de molts altres. Volem que siga un document viu que puguem actualitzar sempre que vegem millores i sorgisquen noves col·laboracions”

Per part seua, les associacions animalistes han manifestat la seua satisfacció amb l’acord. Des de BIGATOS afirmen que “la protecció dels gats de carrer es converteix així en la primera actuació reglada d’aquesta regidoria”. “Gràcies al treball de les associacions i de la regidoria de Benestar Animal hem fet el primer pas per a portar a bon fi la cura dels gats de carrer”, manifestaven des de Gatos Felices. Som Gos valora que el conveni “és el resultat d’esforços conjunts per buscar l’equilibri i el compromís de treballar pels gats del municipi”.

Les associacions coincidien que “la millor manera de col·laborar és fer-ho des d’un punt de vista responsable. Sabem que hi ha veïns i veïnes que, amb tota la voluntat del món, alimenten als gats, en moltes ocasions, és generar focus de brutícia que deriven en situacions insalubres”. León Gascón insisteix que “aquests nous convenis donen molta més autonomia a les associacions d’animals, que era una cosa que ens sol·licitaven, per la qual cosa demanem al veïnat la seua implicació”.

Formació de voluntaris, organització amb les clíniques veterinàries locals en l’esterilització i desparasitació dels animals amb protocols actuals, instal·lació i senyalització de menjadores i distribució de gàbies de captura, seran part de les col·laboracions del conveni entre l’Ajuntament i les associacions. Aquestes accions formen part del projecte que l’àrea va iniciar amb l’adhesió d’Altea en la Xarxa de Benestar Animal de la Generalitat Valenciana. El regidor ha recordat que la regidoria de Benestar Animal té per primera vegada pressupost propi i compta amb 17400 € per a esterilitzar i promoure accions en la localitat en aquest 2021, sense comptar amb les possibles ajudes de la Diputació d’Alacant amb subvencions que ja s’han sol·licitat.

Pin It on Pinterest