Select Page

Un any més, la regidoria de Cultura posa en marxa el cicle de concerts La Ruta de les Ermites. Un projecte consolidat de la Setmana Santa Alteana, que s’inaugurarà el 25 de març a l’Església Parroquial de Santa Anna d’Altea la Vella, amb un concert homenatge a Pedro Iturralde i conclourà el 3 d’abril a l’Ermita de Sant Lluís amb música tradicional; així ho han donat a conéixer l’edil de l’àrea, Aurora Serrat.

Són deu els concerts que tindran lloc en els diferents temples d’Altea i Altea la Vella, però amb una excepció respecte a edicions anteriors. No hi haurà concert al Convent de l’Olla, que es traslladarà a la Parròquia de Sant Llorenç, segons els detalls oferits per Serrat; qui ha agraït a les distintes comissions de festes de les ermites les facilitats oferides en la disponibilitat de les ermites i el suport que donen a aquesta exitosa iniciativa cultural de la Setmana Santa alteana.

La regidora ha detallat el programa de concerts, indicant que “la programació, com sempre, serà variada i es podrà escoltar, des de música tradicional a grups de cambra, tant de músics i artistes locals com d’arreu del món”.

Amb l’objectiu d’adaptar el cicle a les circumstàncies actuals i garantir totes les mesures de seguretat, la regidora remarca que “tots els concerts es realitzaran a l’aire lliure en les eres, a excepció del concert a l’Església Parroquial de la Mare de Déu del Consol”. L’aforament serà limitat amb entrades gratuïtes que s’han de reservar en www.alteacultural.com.

“Des del departament de Cultura estem molt satisfets per poder tornar a programar un dels cicles més consolidats del nostre poble i esperats pel públic amant de la música”, ha conclòs Aurora Serrat.

CONCERTS

  • 25 de març, 19:00 hores. Homenatge a Pedro Iturralde. Piano: Jesús Gómez. Església de Santa Anna d’Altea la Vella.
  • 26 de març, 19:00 hores. Duende y Aire. Tompeta, Jordi Albert Gargallo; guitarra, Joan Herrero; flauta, Juan Fran Ballestero; percussió, Víctor Traver. Capella de Villa Gadea.
  • 27 de març, 12:00 hores. Camerata NouArt, grup de cambra. Ermita de Santa Bàrbara.
  • 28 de març, 18:00 hores. Camerata Aitana, missa en valencià. “Música Mundial Actual” de J. Vte. Asensi. Església Parroquial.
  • 29 de març, 19:00 hores. Cecilia Callegari & Ensemble Oscar Esplà. Violins, Beatrice Gagiu i María Asensi; viola, Lesster F. Mejías; violoncel, Urzula Kopijkowska; contrabaix, Beatriz García. Ermita de Sant Isidre.
  • 30 de març, 19:00 hores. “Lamentatio” (música trobada). Sopranos, Pilar Moral i Aurora Peña; mezzosoprano, Marina Rodríguez-Cusí; violins, Enric Llorens i Víctor Yusà; clau i direcció, Francesc Valldecabres. Parròquia de Sant Llorenç.
  • 31 de març, 19:00 hores. Komea Saxo alt/tenor, Cristina Orts; saxo soprano/alt, Dativo Tobarra; piano, Alberto García. Ermita de Sant Roc.
  • 1 d’abril, 19:00 hores. Mariano Gil, Guitarra & Percussió. Ermita de Sant Antoni.
  • 2 d’abril, 12:00 hores. Orquestra de Pols i Pua SFA, grup de plectre. Director: Raül Mahiques. Ermita de Sant Tomàs.
  • 3 d’abril, 12:00 hores. Margallons, “A la recerca de diferents músiques del món” (música tradicional). Ermita de Sant Lluís.

Pin It on Pinterest