Select Page

Ahir, 1 de març, es va reunir a la Casa de Cultura el jurat per a triar els artesans que formaran part de la XXXVIII edició de la Mostra d’Artesania d’Altea. De manera excepcional, enguany podran exposar des del 27 de març al 4 d’abril a la Plaça de l’Església d’Altea. Per a l’estiu, des del 26 de juny al 5 de setembre, els artesans podran elegir entre exposar tota la jornada o a temps parcial.

En total s’han presentat 29 artesans de tot el país, dels quals han sigut descartats dos per incompliment de les bases. Finalment han sigut seleccionats 19 artistes. Aurora Serrat, regidora de Cultura, ha destacat que “la presentació d’obres ha sigut molt variada, completa i amb gran professionalitat del tractament dels materials, pel que hem hagut de prendre una difícil decisió”. L’elecció dels participants ha seguit els criteris bàsics de qualitat artística, originalitat i grau de manipulació artesanal.

La responsable de Cultura també ha comentat la presència que tindrà la  ceràmica, que en aquesta edició s’han vist incrementades les propostes amb aquesta tècnica. La Mostra també comptarà amb altres creacions realitzades amb fusta, cuiro o paper, entre altres materials. Aurora Serrat també considera que “ara més que mai cal ajudar a aquest sector que durant tot l’any es prepara per a participar en aquestes fires”.

El jurat ha estat format per Aurora Serrat, regidora de Cultura; Luis Rama, president de la Unió d’Artesans d’Altea, UNART; Lucía Lorente, representant d’UNART; Felipe Marcos, representant d’UNART; Pablo A. Caporali, representant d’UNART; Ignacio Beltrán, tècnic de Cultura i A. Fernando de Trazegnies, funcionari de l’àrea de Cultura.

Pin It on Pinterest