Select Page

El concurs s’enquadra dins d’una iniciativa nacional al voltant del 8 de març en la qual participaran nombroses localitats

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea participa al costat del CCIMB a “Altea per la igualtat”, certamen que, al voltant del hashtag #Alteaporlaigualdad, recopilarà vídeos a la xarxa social TikTok per conscienciar i lluitar per la igualtat de gènere i en oposició al masclisme . El certamen forma part dels actes realitzats al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Com ha explicat l’edil d’Igualtat alteana, Vicenta Pérez, “amb este concurs pretenem que es produisca una reflexió sobre la igualtat que porta a la creació del vídeo; per participar no cal disposar d’equips professionals, n’hi haurà prou amb un mòbil i una història per explicar. Formar part del certamen és tan senzill com pujar un vídeo a la plataforma Tik Tok amb el hashtag del concurs i omplir el següent formulari d’inscripció, en el qual també es poden consultar les bases del concurs”.

La temàtica del certamen serà tot el que faça a la lluita per la igualtat de gènere; igualtat en l’esport, en oportunitats laborals, en tasques domèstiques, denúncia de relacions tòxiques, oposició al masclisme, empoderament, detecció de micromasclismes i lluita contra la violència de gènere, entre altres. La durada màxima dels vídeos serà de 60 segons, i es poden utilitzar totes les possibilitats creatives que proporciona la pròpia xarxa social TikTok. Ha indicat la responsable municipal d’Igualtat.

Per participar en el certamen serà necessari que la persona participant viva, estudie, treballe o haja nascut a Altea o qualsevol municipi pertanyent a la Comarca de Marina Baixa.

Pérez ha apuntat que “l’objecte de la convocatòria és l’estímul de la capacitat creativa de la ciutadania de la localitat, alhora que es potencia la reflexió i la conscienciació per la igualtat de gènere”. “S’ha triat la plataforma Tik Tok per la seua alta penetració en els estrats més joves de la societat i per la facilitat de creació audiovisual que proporciona”; ha afegit la regidora.

El certamen compta amb tres premis, un primer premi dotat amb 300 euros, un segon premi dotat amb 200 euros i un tercer premi dotat amb 100 euros. La data límit per a la inscripció és el 10 de març i els guanyadors es donaran a conèixer el 16 de març.

Vicenta Pérez ha conclòs assenyalant que la iniciativa es troba emmarcada dins del projecte nacional “Rodant per la igualtat”, que aglutinarà nombrosos certàmens locals similars amb temàtica d’igualtat de gènere, que sumaran forces en l’objectiu comú de la conscienciació per la igualtat i la lluita contra el masclisme. Les obres guanyadores de cada certamen local competiran entre elles per dirimir quina és la millor obra a nivell nacional, premi amb una dotació econòmica de 500 euros que es donarà a conèixer el 25 de març.

Basses i formulari d’inscripció

Pin It on Pinterest