Select Page

La segona edció d’Altea Emprende es tanca amb una gala virtual per a entregar els seus premis. Es tracta d’un programa gestionat en col·laboració entre l’Ajuntament d’Altea i el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Referent a la categoria Emprenedors han sigut premiades les iniciatives Ohhna.com, AntennaeDesign, Victoria Sendra Estudio i Julieta Picó, que s’han repartit un total de 2.400 euros. Per part de la categoria Empreses han sigut reconegudes les companyies Cervezas Althaia i Fanatik Eco.

En la jornada han estat presents en representació de l’Ajuntament d’Altea l’alcalde de la localitat, Jaume Llinares, qui ha sigut l’encarregat d’iniciar la gala; la regidora de Cultura, Aurora Serrat i l’edil de Foment de l’Ocupació, María Antonia Laviós. De la mateixa manera, per part de la UMH han estat presents la vicerectora de Transferència i Intercanvi de Coneixement de la Universitat Miguel Hernández, María José López; la directora-gerent del Parc Científic de la UMH, Tonia Salinas i la professora de l’Àrea d’Escultura de la Facultat de Belles arts de la Universitat, Bibiana Sánchez. També, el president de la Associació Local de Comerciants i Empresaris d’Altea (ALCEA), Ernesto Alday, els membres d’aquesta associació AdriáGualde, Pablo Saval i Pepa Moltó; i el president de la Fira Esdeveniments Altea, Sergio Pastor.

Referent a Emprenedors, han sigut reconegudes en la categoria “Millor projecte innovador” Ohhna.com, una proposta de Xavier Linares que se centra en el disseny i la venda de roba ecofriendly per a dona; i AntennaeDesign, de Tomás Bernabéu, una consultora que s’encarrega del disseny i la fabricació d’antenes i dispositius de radiofreqüència intel·ligents sense fils. Així mateix, han sigut guardonats en la categoria “Indústries Culturals i Creatives” el projecte artístic Victoria Sendra Estudio, una iniciativa especialitzada en contingut fotogràfic de qualitat per a empreses; i Julieta Picó, que se centra en el disseny i producció de peces ceràmiques, com a vaixelles, fetes a mà.

Per part seua, en la categoria Empreses han sigut reconegudes les proposades Cervezas Althaia i Fanatik Eco. La primera d’elles, que ha rebut el reconeixement a “Millor empresa d’innovació”, és una signatura desenvolupada per Mayte Pardo que produeix cervesa artesana elaborada íntegrament a Altea. Fanatik Eco, distingida amb el reconeixement de “Millor empresa del sector ICC”, està promoguda per Manuel Pastor i consisteix en una marca de bosses i calçat responsable amb el medi ambient.

Altea Emprén és un programa que forma part de Emprende UMH, una iniciativa de la Universitat Miguel Hernández, gestionada pel seu Parc Científic. En el projecte aposta per l’emprenedoria i el creixement empresarial en col·laboració amb ajuntaments i institucions públiques. En les seues dues edicions, aquest programa ha comptat amb prop d’un centenar d’inscrits, i ha impulsat un total de 70 propostes innovadores, de les quals 27 han sigut empreses i 43 projectes emprenedors.

Pin It on Pinterest