Select Page

El regidor de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz, analitza l’activitat de la Policia Local d’Altea durant l’any 2020. En total s’han atés un total de 15.826 intervencions policials, 1064 més que en 2019, de les quals 296 van ser per delictes. Agost i setembre són els mesos que més actuacions acumulen amb 2.058 i 1.626, respectivament. Pel contrari, abril va ser el mes amb menys accions amb només 897 a causa del confinament. Agost, setembre, octubre i novembre van ser els mesos amb mes avisos en aqueix mes en els últims 10 anys, alguna cosa que demostra l’augment de la càrrega de treball degut al compliment de les restriccions i el gran augment de l’afluència turística al nostre poble.

Respecte a l’atenció en els diferents torns diaris, entre les 06h i les 22h, es recullen el 74% dels avisos. A més, s’aprecia un notable descens en les intervencions durant el torn de nit, que han sumat 4.188; 957 menys que en el 2019. Provocat per les restriccions sanitàries i el toc de queda.

Atesos els motius pel qual es realitza l’actuació policial, en les més nombroses són les relacionades amb el COVID-19, xifrades en 1.164. A aquestes les segueixen les derivades per molèsties per soroll, 552, són 12% més que en 2019; infraccions de trànsit, 548, que suposa un augment del 19% i 398 col·laboracions amb el ciutadà. A més, la Policia Local d’Altea va intervindre en 51 ocasions per casos de violència de gènere, un 55% més que l’any passat; ha comentat l’edil.

Quant al servei de la grua municipal, es van retirar de la via pública 853 vehicles, un 22% més que l’any anterior, dels quals 781 van ser retirats per infraccions de trànsit.

La Policia Local va intervindre en 2020 en 210 accidents sense ferits, 97 amb ferits i 21 accidents amb fugida, suposant un descens de 112 casos respecte a 2019. Un punt important, en el qual la PLA intervé realitzant diligències, atestats, informes policials o col·laboracions amb la Guàrdia Civil.

Després de donar a conéixer aquestes dades, el responsable municipal de Trànsit i Seguretat Ciutadana recorda a la població la disponibilitat d’aquest Cos per a atendre qualsevol incidència que afecte la ciutadania. Així com destaca una relativa normalitat diària en el municipi durant l’últim any, malgrat l’excepcionalitat de la situació produïda per la pandèmia del COVID-19 que ha obligat a instaurar mesures de seguretat com el distanciament social, l’ús de la màscara, el tancament d’establiments i fins a un confinament parcial o total de la població. Finalment, agraeix al cos de policia local el seu treball i atenció al ciutadà durant tota aquesta crisi sanitària, ja que “ha sigut un any complicat, en el qual la policia s’ha vist exposada al virus i amb una major càrrega de treball, això ha posat a prova la gran professionalitat dels agents amb els quals comptem en la plantilla de la policia local d’Altea”.

Pin It on Pinterest