Select Page

La regidoria de Turisme, amb el suport econòmic del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana, ha contractat la implantació del sistema NaviLens en els tòtems de les rutes BIC que transcorren pel Baluard i Recinte Renaixentista d’Altea, declarat Bé d’Interés Cultural en 2013.

Hui dia, aquestes rutes conserven el traçat fundacional de 1617, amb algunes de les seues portes d’accés al recinte fortificat, mantenint edificis de l’època i una molt bona arquitectura dels segles XVIII i XIX.

NaviLens és un sistema de marcadors artificials de llarga distància i alta densitat. Aquests codis suposen un nou concepte en el món dels marcadors bidimensionals ja que, a diferència d’uns altres ja existents com són els codis QR o els tradicionals codis de barres, les etiquetes ddTags, com NaviLens, poden ser llegides fins a dotze vegades més lluny que un codi QR de grandària equivalent, sense necessitat d’enfocar ni enquadrar, i fins i tot en ple moviment. Una eina ideal per a invidents i persones de baixa visió, perquè tan sols s’ha d’apuntar amb la cambra del dispositiu cap a una etiqueta per a llegir ràpidament el seu contingut. També compta amb un nou sistema de so amb el qual una persona invident podrà localitzar l’etiqueta amb precisió i sense necessitat d’auriculars.

L’aplicació de NaviLens, enfocada a persones amb diversitat funcional i NaviLens Go, enfocada a turistes, es poden descarregar de manera gratuïta en Google Play ien la AppStore. Aquesta aplicació tradueix a 30 idiomes i orienta durant el recorregut mitjançant un sistema de fletxes personalitzat.

Aquesta acció s’engloba dins del procés d’obtenció de la certificació UNEIX 178501 en Sistema de Gestió de DTI, la qual atorgarà un punt diferenciador enfront de la resta de destins, convertint Altea en un destí accessible i garantint el desenvolupament turístic sostenible en el seu vessant econòmic, sociocultural i mediambiental; fent ús de la innovació, la tecnologia i implementant un sistema de gestió que millore l’experiència de turistes i residents.

La regidora de Turisme, Xelo González, ha indicat que “continuem treballant per a aconseguir una major alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible inclosos en l’Agenda 2030”. L’objectiu és satisfer les expectatives i necessitats del turista, que vol trobar propostes singulars i de qualitat, així com tindre tota la informació en la seua pantalla. “Amb l’aplicació NaviLens, millorem l’accessibilitat del destí, factor molt important que hem de millorar en el nostre municipi. Per a això, com ja anunciem, s’està treballant en un Pla d’Accessibilitat Turística d’Altea.”, conclou l’edil.

Pin It on Pinterest