Select Page

L’edil de Medi Ambient, Jose Orozco ha informat de les tasques de recuperació d’un dels camins històrics amb què compta el municipi d’Altea com és el Camí de la Cova la Serp, ubicat a la Serra Bèrnia. Uns treballs realitzats per GEA Ambiental que han comptat amb la subvenció al 100% de la Conselleria de Cultura, a través de la Direcció General del Patrimoni Cultural, emmarcada en les ajudes per a la recuperació, manteniment, conservació i protecció de l’arquitectura de pedra seca .

Com ha recordat el responsable municipal de Medi Ambient, “el Camí de la Cova de la Serp és un camí de ferradura històric que comunicava els poblaments d’Altea la Vella i Pinos a través la Serra Bèrnia i que presenta un valor històric i etnològic excepcional al disposar de trams amb el paviment empedrat, així com un innombrable nombre de escalons de pedra seca “.

Jose Orozco ha explicat que, “els treballs subvencionats, valorats en 9.948€, han consistit en el desbrossament de l’antic camí, el seu despedregat i la rehabilitació de murs, escalons i trams de l’antic empedrat mitjançant la tècnica de la pedra seca”.

Orozco ha destacat “la importància que per a Altea tenen este tipus de subvencions supramunicipals, en este cas procedent de Patrimoni, per impulsar iniciatives com esta que, a més de recuperar un camí històric, permet el gaudi i la posada en valor dels espais naturals” .

Jose Orozco ha conclòs remarcant que, “este equip de govern ha apostat perquè la Serra Bèrnia puga ser visitable de forma sostenible. L’any passat es va millorar el Camí de les Revoltes i este el de la Cova de la Serp, reforçant així les rutes de senderisme i convertint-se en una alternativa real per no col·lapsar la zona recreativa amb els vehicles particulars”.

Pin It on Pinterest