Select Page

Segons les dades oficials, facilitades per la Generalitat Valenciana, a hores d’ara hi ha a Altea 100 casos actius de COVID-19 diagnosticats amb PCR+. Des que va començar la pandèmia s’han donat en total 451 casos i 8 defuncions.

La dada més significant és la incidència acumulada en PCR+ dels últims 14 dies, que ha augmentat fins 448,636 per cada cent mil habitants.

“Estem en unes xifres preocupants i de seguir els contagis al ritme que ho estan fent, la propera mesura que ens vindrà imposada serà la del confinament perimetral de la població”, ha declarat l’alcalde, Jaume Llinares, qui es mostra intranquil davant de les recentment actualitzades xifres de la Conselleria de Sanitat.

Un vegada més, l’Alcalde demana un respecte màxim dels protocols anti COVID, complint amb les noves restriccions anunciades pel Consell i sol·licita a la població mantenir-se en casa el màxim espai de temps possible. Així mateix demana a alteans i alteanes evitar les reunions com a mesura important per frenar els contagis i poder revertir les altes xifres que a hores d’ara es donen al municipi.

El primer edil alteà apunta que les noves restriccions que s’aplicaran a partir de demà dijous 21 de gener, passen pel tancament total de l’hostaleria i restauració, excepte serveis per dur distribuïts en els locals o per repartidors; el tancament de comerços a les 18:00h, excepte establiments d’alimentació, farmàcies i essencials i es manté el confinament nocturn a partir de les 22:00h; el confinament perimetral del territori valencià; la limitació de grups en espais públics i privats, amb un nombre màxim de 6 persones i el tancament de totes les instal·lacions esportives, excepte per a esportistes professionals.

A més d’estes restriccions d’àmbit regional, en l’àmbit local, es recomana no anar al Centre de Salut si no és estrictament necessari; s’han tancat tots els parcs infantils de la localitat; s’ha incrementat el servei de neteja de tot el poble, especialment davant els locals essencials (Centre de Salut, farmàcies, supermercats…); s’han intensificat els controls perquè tots els comerços complisquen amb les mesures d’higiene i seguretat i es recorda que per a l’atenció presencial a l’administració pública cal demanar cita prèvia.

L’Alcalde fa una crida a la responsabilitat ciutadana en el compliment d’estes noves mesures, i expressa el seu desig que “amb l’esforç de tots i totes contribuïm a millorar la situació perquè la incidència de virus a Altea vaja remetent”.

Per a més informació, es poden consultar les dades actualitzades de COVID-19 de tots els municipis de la Comunitat Valenciana a través de l’enllaç http://coronavirus.san.gva.es/es/estadisticas, a més del número 900 300 555, habilitat en cas de sospita de símptomes.

 

Pin It on Pinterest