Select Page

El regidor d’Urbanisme, José Orozco ha informat de la resolució, el passat 17 de desembre, del concurs d’idees amb intervenció de jurat per a la reforma i ampliació de la Casa Consistorial i la millora de la connexió entre la Plaça de l’Ajuntament i l’Avinguda de València.

Segons els detalls aportats per l’edil, hi ha hagut una elevada participació en este concurs d’idees amb un total de 25 projectes presentats. “Estem molt contents de la repercussió que ha tingut la convocatòria i vull destacar la gran aportació d’idees que solen donar-se en este tipus de processos”; ha manifestat Orozco.

El jurat, compost pels arquitectes Carmen Pérez Molpeceres, Natalia García Fernández, Roberto Santatecla Fayos i Francisco Zaragoza Saura i els enginyers Salvador Rovira i Arnau i José Sellés Perles, duia a terme les seues deliberacions en tres sessions, entre els dies 10 i 15 de este mes, destacant “l’elevada participació i alt interès de les propostes presentades”.

D’acord amb el jurat, “les propostes giren fonamentalment al voltant de tres estratègies projectuals; d’una banda, idees centrades en la reforma, ampliació o substitució de l’edifici de l’ajuntament, mantenint la connexió del ferrocarril com un element independent; de l’altra, idees que es desenvolupen creant una topografia que tracta de resoldre el problema de la connexió generant un nou espai públic en diversos nivells i, finalment, treballs que uneixen la solució en una única peça, de manera que tant la connexió com la reforma i ampliació de l’edifici de l’ajuntament, formen un tot”.

Com ha explicat l’edil, “el concurs es resol declarant desert el primer premi per considerar-se que, de les 25 propostes presentades, cap respon de forma completament satisfactòria a les necessitats plantejades en els plecs del concurs; no obstant això se seleccionen 5 propostes que resolen amb interès una bona part dels reptes plantejats, atorgant dos accèssits, un tercer premi, i dos segons premis ex-aequo “.

Resolució del concurs

– Segon premi ex aequo dotat amb 5.000 € a l’equip compost per Teresa Maria Carrau Carbonell, Alberto García-Burgos Vijande, Damian Terol Tortosa i Eduardo Baviera López.

– Segon premi ex aequo dotat amb 5.000 € a l’equip compost per Juan Luis Romero Masero, Miguel Ángel Gilabert Camps, Rosa Gallardo Parralo i Luis Miguel Ruiz Avilés.

– Tercer premi dotat amb 3.000 € a Estudi d’Arquitectura Josep Blesa S.L.P.

– Accèssit a l’equip compost per Rodrigo Delso Gutiérrez, Cesar Cañadas i Oscar Sánchez.

– Accèssit a l’equip compost per Javier Fernández Aranda, Manuel Alejandro Malagón Sánchez, Maria Fernández Aranda i Jose Manuel Sicília Moral.

“Al declarar desert el primer premi i, al mateix temps, considerar que diverses propostes poden desenvolupar-se fins resoldre satisfactòriament els diversos reptes plantejats, es fa possible treballar en el desenvolupament de les propostes fins aconseguir el millor projecte possible per al poble d’Altea, donant-li continuïtat al concurs”; ha matisat el responsable municipal d’Urbanisme, que ha anunciat que “es mostrarà públicament a la ciutadania les diferents propostes perquè conega de primera mà els detalls d’esta important millora a la zona central del nucli urbà d’Altea com és el consistori, la Plaça de l’Ajuntament i voltants”.

Pin It on Pinterest