Select Page

El passat 11 de desembre, el Parlament Europeu i els Estats membre de la UE, aconseguien l’acord per a incrementar el finançament sobre els el projecte ERASMUS+ i la creació del programa ‘Europa Creativa’ (2021-2027).

Mari Laviós, responsable de l’Oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, s’ha mostrat entusiasmada, “és una gran setmana per a la Unió Europea i els europeus, i és que els últims dies han arribat carregats de notícies molt positives per als programes i projectes europeus als quals poden optar des d’Altea”.

L’edil ha explicat que el programa ERASMUS+ és el programa estrella d’Europa. “Este programa ha aconseguit que els joves europeus, des de fa dècades, experimenten i transmeten l’essència europea, que superen barreres entre els països europeus i fomenten les relacions entre països, creant el que anomenem la generació ERASMUS”, ha destacat l’edil.

El programa no sols es dirigeix a joves universitaris amb bons resultats, sinó que abasta tot tipus d’educació, des de la infantil a la professional. Este èxit ha permès arribar a l’acord d’aprovació de l’augment del pressupost dirigit a este programa, amb més de 26.000 milions d’euros.

Així mateix, el nou programa ‘Europa Creativa’, és una excel·lent notícia per al sector de la Cultura i Creativitat d’Europea ja que permetrà finançar més projectes culturals i audiovisuals, per a ajudar estos sectors a recuperar-se de la COVID-19, amb un pressupost de més de 2.400 milions d’euros.

L’objectiu d’este increment de pressupost, és que estes programes no patisquen les conseqüències després de la crisi de la COVID-19 i ajuden en si mateixos a pal·liar-les, a més de desenvolupar programes innovadors, més inclusius, igualitaris i ecològics. S’espera que el programa desenvolupe noves oportunitats i es flexibilitze per a arribar a més alumnes i alumnes.

L’acord sobre el nou programa Erasmus+ és sinònims de més oportunitats per als joves. Laviós ha destacat que “des d’EuroAltea ja estem preparant les pròximes convocatòries per a presentar projectes europeus que aposten pels joves amb menys oportunitats. Estos projectes ens ajudaran a continuar amb la labor iniciada en la internacionalització del municipi”.

Per a més informació es pot consultar la pàgina web https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_es.

Pin It on Pinterest