Select Page

La Regidoria de Turisme d’Altea ha contractat l’elaboració d’un Pla d’Accessibilitat Turística per a Altea, realitzat per Ilunion, del Grup Social ONCE; que reforce l’eix d’accessibilitat universal i complisca amb el seu projecte de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) certificat per la UNE 178501, presentat el passat 4 de desembre en l’Assemblea de DTI de la Comunitat Valenciana, de la Xarxa de la qual és membre des de desembre de 2018.

Este Pla d’Accessibilitat Turística es realitzarà entre el mes de desembre de 2020 i fins al 31 de març de 2021. Esta acció s’engloba dins del procés d’obtenció de la certificació UNE 178501 en Sistema de Gestió de DTI, la qual atorgarà un punt diferenciador enfront de la resta de destinacions, convertint Altea en una destinació accessible i garantint el desenvolupament turístic sostenible en el seu vessant econòmic, sociocultural i mediambiental; fent ús de la innovació, la tecnologia i implementant un sistema de gestió que millore l’experiència de turistes i residents.

Esta acció compta amb el suport econòmic del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana, per la qual se li concedeix a l’Ajuntament d’Altea l’import de 65.029,00€, sobre la base de la resolució del 18 de novembre de 2020, de la Presidència de la Generalitat, sobre l’assignació de la línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana corresponent a Altea per a l’exercici pressupostari de l’any 2020 (2020/9918).

Xelo González, edil de Turisme, ha explicat que “hui dia, són moltes les persones que no poden exercir el seu dret al turisme, donada la falta d’accessibilitat en gran part de les destinacions. Per això, l’accessibilitat és un factor molt important a millorar”. Conseqüentment, Altea aconseguirà una major alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides inclosos en l’Agenda 2030 i amb la Nova Agenda Urbana per a un desenvolupament urbà equilibrat, sostenible i integrat, eixos que incorporen el concepte d’accessibilitat universal.

Pin It on Pinterest