Select Page

El dissabte 28 de novembre tenia lloc l’acte de clausura i lliurament de premis del Festival Internacional Series Nostrum, una cita molt emotiva a la qual assistien Diego Zaragozí, alcalde en funcions; Aurora Serrat, regidora de Cultura; Pere Barber, edil de Comunicació i Film Office; Abel Guarinos, Director General del Institut Valenciá de Cultura; José Luis Moreno, Director Adjunt del Institut Valenciá de Cultura; Tatiana Santamans, Vicerectora Cultural de la UMH; Carlos J. Navas, Director del Festival Series Nostrum, així com els productors i actors premiats en esta convocatòria.

En el lliurament de guardons destacaven els tres premis honorífics: el Premi Consciència per a “#Luimelia”, el Premi Llegat per a la sèrie “Al Salir de Clase” i el Premi Repercussió per a “El Último Show”. A estos es sumava el Premi a la Trajectòria per a Chicho Ibáñez Serrador, per tota una carrera dedicada al món de la televisió i del teatre, entregat en l’acte inaugural. Este premi es coneixerà d’ara en avant com a Premi Chicho Ibáñez Serrador a la Trajectòria. Estes guardons són obra de l’artista visual i professora de la UMH, Susana Guerrero.

Durant deu dies, Series Nostrum ha realitzat un complet programa d’activitats, amb la finalitat de posar en valor el treball dels professionals d’este sector, a través de taules redones, trobades i projeccions, sota quatre cicles concrets: “Para no dormir”, “Produciendo Series”, “Series y Turismo” i “Creadoras”.

Carlos J. Navas recordava quan feia cinc anys, baixava amb cotxe amb Juan Galonce per la Vila d’Altea, “teníem clar que era el lloc per a portar el festival que tant de temps portàvem somiant”. I continuava agraint a tots els presents i persones que han col·laborat per a fer realitat el Festival Series Nostrum, acomiadant-se amb un “ens veiem l’any que ve, llarga vida a Sèries Nostrum i llarga vida a les sèries”.

Tatiana Santamans feia lliurament del Premi Consciència al fenomen social de gran importància internacional “#Luimelia”, creada per Borja González Santa Olaya i Diana Rojo. La Vicerectora Cultural de la UMH destacava que “Sèries Nostrum és un projecte vital des del punt de vista cultural per a Altea, i en representació de la UMH, també és important per a nosaltres entregar este premi, perquè no solament intentem dotar als nostres estudiants de fonaments tècnics, sinó també d’un pensament crític i del major índex de consciència que puguem”.

Abel Guarinos entregava el Premi Llegat a la mítica sèrie “Al Salir de Clase”, creada per Antonio Cuadri, Eduardo Zaramela i Pascal Jongen. El Director General del Institut Valenciá de Cultura assenyalava que “per a nosaltres és un plaer que Series Nostrum, amb projecció internacional, nasca a Altea, seu de la Capitalitat Cultural. És especial que hi haja a la Comunitat Valenciana un festival audiovisual dedicat al món de les sèries i és important destacar que malgrat les dificultats i a l’actual situació sanitària, s’haja pogut celebrar la primera edició, gràcies al streaming i a totes les mesures de seguretat adoptades. Esta serà sens dubte la base sobre la qual s’edificaran les pròximes edicions. Més que mai, la Cultura ha d’estar del costat de la ciutadania”.

Finalment, Diego Zaragozí feia lliurament del Premi Repercussió a tot l’equip de “El Últim Show”, produïda per Aragó TV. L’alcalde en funcions felicitava els premiats i agraïa el treball realitzat per part de totes les persones implicades, fent possible la celebració del Festival Series Nostrum. “Tot l’esforç, la perseverança i el treball realitzat en esta primera edició, serà recompensat i multiplicat d’ara en avant en les pròximes convocatòries” concloïa.

Pin It on Pinterest