Select Page

En el matí d’ahir es desplaçaven a les dependències de Ràdio Altea, José Luis León Gascón, regidor de Sanitat, acompanyat del Dr. Pedro Sanmartín, coordinador mèdic, i Mª Teresa Hernández, coordinadora de l’àrea d’Infermeria del Centre de Salut d’Altea, amb la finalitat de recordar a la població la importància de vacunar-se contra la grip.

En relació a la situació actual de COVID-19 a Altea, l’edil ha felicitat a tots els alteans i alteanes pel compliment dels protocols sanitaris, ús de màscara i distanciament social, “estem veient que els números en el municipi es mantenen per davall d’altres localitats i això es deu al treball de la ciutadania”.

Per la seua part, el Dr. Pedro Sanmartín agraïa als treballadors, sanitaris i poble d’Altea que, en el moment en què faltaven equips de protecció individual es va prestar a realitzar màscares i bates en els seus domicilis i tallers. “Va ser molt emotiu, vam tindre un gran suport en el seu moment i vull agrair-ho de tot cor”, afegia. El doctor explicava que després del confinament va haver-hi primeres dificultats per a accedir al centre mèdic, així com d’atenció telefònica. En este sentit, el coordinador mèdic destacava que ara compten amb el reforç d’administratius i zeladors, a més d’un Call Center que atén les crides. Quant a l’accés al centre de salut, Sanmartín assenyalava que l’aforament és limitat i que des del centre estan condicionats per les indicacions que reben des de Prevenció de Riscos Laborals i Salut Pública. Encara així, des de l’1 de juliol estan concedint cites presencials amb una demora màxima de dos dies, enfront de centres de salut d’altres municipis que no ho fan o compten amb un retard de quinze dies.

Quant a la campanya de vacunació contra la grip, que va començar el 5 d’octubre, la coordinadora de l’àrea d’Infermeria explicava que actualment el percentatge de vacunats és menor del 50%, havent d’aconseguir el 75%, amb la finalitat de crear una immunitat major enfront de la grip. Esta campanya donava prioritat al personal sanitari, als majors de 65 anys amb patologies i al personal de farmàcies i serveis especials. Encara així, posava l’accent en la dificultat que troben des del centre de salut per a captar a totes les persones que queden sense vacunar. “Ara mateix tenim constància que encara hi ha 2.000 persones majors de 65 anys amb patologies sense vacunar i 1.800 menors de 65 anys, també amb patologies i sense vacunar. A més de les embarassades que han donat a llum i no han sigut vacunades”, explicava Hernández.

La sol·licitud de cita prèvia pot fer-se de manera presencial, acudint al centre de salut, telefonant o mitjançant l’aplicació mòbil GVA+Salut. Esta aplicació mòbil permet sol·licitar cites de professionals d’atenció primària, així com consultar les mateixes i descarregar-les en el calendari personal del telèfon. També ofereix la possibilitat de sol·licitar certificats d’assistència i registrar més d’una persona en el mateix telèfon mòbil el que facilita gestionar les cites familiars. L’accés es realitza introduint les dades del número de Targeta Sanitària i la data de naixement, quedant registrat per a pròxims tràmits.

Finalment, l’edil recordava als ciutadans que “qualsevol ciutadà que necessite demanar informació o acudir a un centre mèdic, té a la seua disposició el centre de salut de la zona de Garganes, l’extensió mèdica del Nucli Antic d’Altea i la d’Altea la Vella”.

Pin It on Pinterest