Select Page

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, hui dia 25 de novembre, a les 12:00 hores, la corporació municipal s’ha reunit a les portes de l’Ajuntament d’Altea per a la lectura d’un manifest i ha guardat un minut de silenci per totes les víctimes i supervivents que han patit violència de gènere.

A la porta del Consistori Municipal jauen dos parells de sabates roges, acompanyats d’un cartell amb l’etiqueta #25NSabatesBuides. En un d’ells, que recorda a un formulari amb espais en blanc per a completar, es pot llegir el nom de Lillemor Christina Sundberg, de 52 anys d’edat que va ser assassinada a les mans del seu marit el 21 de juliol de 2020. Esta campanya, que pretén visibilitzar esta problemàtica social, és representada mitjançant sabates roges buides, donant a entendre que un dia van pertànyer a totes eixes dones víctimes de violència de gènere.

A causa de la situació actual de crisi sanitària i davant la impossibilitat de dur a terme grans concentracions com en anys anteriors, l’Ajuntament s’ha sumat al minut de silenci amb la finalitat de visibilitzar el compromís i suport de totes les institucions i de la societat espanyola en el seu conjunt amb les víctimes.

En este sentit, els membres de la corporació municipal i l’alcalde d’Altea han fet lectura del manifest, introduït per Vicenta Pérez, edil d’Igualtat, reclamant un futur igualitari i fent-se eco de la Declaració Institucional contra la violència de gènere aprovada per unanimitat en el XII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. La defensa dels principis d’igualtat, seguretat, llibertat, integritat i dignitat inherents a tots els éssers humans és una prioritat per a la FEMP, que naix de la resposta local, compartida amb una ciutadania que reclama deixar de ser valenta, per a ser lliure. En esta línia, els edils han mostrat el seu compromís amb la lluita contra la violència que s’exerceix contra les dones, pel mer fet de ser-ho, i contra les seues filles i fills.

Per la seua part, el XII Ple de la FEMP planteja renovar el compromís dels Governs Locals amb el reconeixement i defensa dels drets de les dones, perquè són clau per a l’impuls d’estratègies de sensibilització, detecció, acompanyament, recuperació i protecció de víctimes, així com per a la implementació de mesures que simbolitzen, al seu torn, l’aposta ferma per les polítiques preventives i d’intervenció des de les edats més primerenques.

En la façana de l’Ajuntament s’ha penjat la lona de la campanya “Altea dóna la cara” i, a manera de repulsa contra aquesta mena de violència, l’edifici s’il·luminarà de color morat totes les nits. El minut de silenci s’ha dut a terme amb totes les garanties i recomanacions sanitàries.

Pin It on Pinterest