Select Page

Dimecres passat, 18 de novembre, es reunia de forma telemàtica la XVI Junta Rectora del Parc Natural de Serra Gelada i el seu Entorn Natural, en què van participar més de 40 representants de diferents administracions i agents socials i econòmics relacionats amb el parc natural.

La sessió dirigida per Joan Piera, president de la Junta Rectora, i assistida per  Àngel Enguix, secretari i actual director-conservador de el Parc Natural de Serra Gelada, exposava les principals accions de gestió realitzades al parc natural durant el 2018 i 2019 , tractant-se temes rellevants per al municipi d’Altea com l’ampliació de Parc Natural, incloent la desembocadura del Riu Algar, que ja forma part del Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana per la seua alta biodiversitat i funció com a corredor ecològic i l’ampliació fins a la zona de domini públic marítim-terrestre.

Segons el regidor de Medi Ambient Jose Orozco “això farà que en un futur, 2 espais naturals tan importants per a Altea com la desembocadura del Riu Algar i l’aflorament volcànic de la Cala del Soio i Cap Negret, declarat Monument Natural per decret de Consell recentment, també estiguen integrats dins la delimitació de Parc Natural augmentant així la seua protecció”.

Orozco ha posat l’accent, també, sobre aquelles qüestions que es venien reivindicant des de l’Ajuntament i que s’han abordat en esta convocatòria com són la proposta de creació de zones de fondeig lliure per a embarcacions recreatives, en els punts de sorral de fort hidrodinamisme que no permet la seua ocupació per la praderia de posidònia oceànica.

El responsable municipal de Medi Ambient agraeix l’atenció de les reivindicacions de la vila d’Altea en matèria medi ambiental als diferents òrgans i administracions i en particular a l’adreça del Parc Natural i la Conselleria de Medi Natural.

Pin It on Pinterest