Select Page

Ahir al matí tenia lloc una reunió en l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), en la qual han estat presents Jaume Llinares, Alcalde d’Altea; Herick Campos, Director General de Turisme de la Comunitat Valenciana; Francisco Juan Martínez, Director d’Invat·tur; David Giner, Coordinador de Projectes; Xelo González, edil de Turisme; Pere Barber, edil de Noves Tecnologies; Mariano Torres i Vicente Monzó, consultors externs; Toni Alós, tècnic del Departament de Noves Tecnologies i Ana Pérez, tècnica de l’àrea de Turisme.

La trobada ha tingut com a objectiu donar a conèixer a Turisme Generalitat Valenciana que el municipi d’Altea ha sol·licitat convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent (DTI), amb certificació segons la norma UNE 178501. Actualment, Benidorm és l’únic municipi del món a comptar amb este certificat.

Amb esta certificació, l’Ajuntament d’Altea contribuirà a millorar l’oferta turística, especialment la cultura, el medi ambient, l’oferta nàutica i de ciclisme, i incrementarà la qualitat de vida de residents i visitants, adaptant millor les necessitats dels turistes a través del tractament de dades i informació.

Una destinació turística intel·ligent fa ús de la innovació i la tecnologia, promou l’accessibilitat universal, garanteix el desenvolupament turístic sostenible en els seus tres vessants (econòmic, sociocultural i mediambiental) i contribueix a millorar l’experiència del turista i la qualitat de vida del ciutadà. La certificació aportaria el reconeixement dels esforços i assoliments aconseguits, així com la visió d’experts independents, contribuint a l’eficàcia del sistema de gestió i a la seua millora contínua.

Invat·tur ha donat suport a la candidatura del municipi d’Altea a la certificació i col·laborarà amb l’Ajuntament des de l’Oficina Tècnica de DTI. Així ho ha fet saber Herick Campos, qui a més ha assenyalat que “Altea té una base consolidada en matèria de qualitat turística, perquè pertany a la Xarxa Sicted, Sistema de Qualitat Turística del Govern d’Espanya, i a Qualitur, en reconeixement de les seues platges. Integrar-se en la Xarxa de DTI’s dotarà al municipi de governança global del destí, que permetrà desenvolupar eixos com la innovació, sostenibilitat, accessibilitat, intel·ligència turística i ara també, la resiliència”.

Jaume Llinares, Alcalde d’Altea, s’ha mostrat entusiasmat, “optar a la certificació i ser nivell 3 de la Xarxa de DTI’s de la Comunitat Valenciana és un objectiu molt ambiciós, però el nostre municipi s’ho mereix. Volem compartir i no competir, amb la finalitat de ser un referent internacional quant a turisme, millorar la qualitat de vida de residents i visitants, així com la nostra oferta, per a convertir Altea en un DTI més fort i sòlid”. D’altra banda, en la reunió s’ha tret el tema de la creativitat com a proposta, “des de fa temps Altea aposta per la creativitat, de fet disposem d’un Parc Científic en el municipi, i crec que esta proposta ens ajudarà a remarcar Altea com un DTI diferenciador”.

Pin It on Pinterest