Select Page

Les activitats aposten per la sostenibilitat i les cures com a maniobres contra la violència ecosocial.

Un any més, amb motiu del Dia Contra les Violències Masclistes, l’Ajuntament d’Altea, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Plataforma Feminista de la Marina Baixa, col·laboren en el programa organitzat per la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics Anetta Nicoli.

El dimecres 18 de novembre, la Dra. Internacional Belén Romero Caballero, impartirà en la Facultat de Belles arts d’Altea i en streaming, la conferència “Poner la sostenibilidad de la vida en el centro. Los cuidados como maniobras contra la violencia ecosocial”. I el divendres 27, la Dra. Teresa Martínez Parra durà a terme en el Centre Juvenil d’Altea, el taller “El espacio donde habito”, dirigit a estudiants del TAPIS.

La conferència de la Dra. Romero Caballero, estarà contextualitzada en els espais i temps de pandèmia que vivim, i que estan afectant de diferents maneres i en diferent grau als nostres cossos, entorns, relacions socials, i com no, a la nostra manera de veure el món i interpretar-lo. A més a més, s’assentisca en una visió més àmplia que té com a eix articulador la violència ecosocial produïda durant segles pel capitalisme, la colonialidad i el patriarcat, la representació del qual ha sigut administrada pel poder polític i econòmic, i gestionada mitjançant tàctiques mediàtiques. En la seua xarrada, la conferenciant ens parlarà d’artistes i activistes com Anggie Vanessa Cárdenas, Dones Mazahuas, Dones Creant, Precàries a la Deriva o Mario Bellatín, entre altres.

El treball de Romero es centra en l’anàlisi, des de la cultura visual i els estudis de performance, de pràctiques culturals de re-existència (que sostenen la vida) i la seua vinculació amb les epistemologies descolonitzats del Sud, l’acció política, els feminismes descoloniales i els conceptes de representació i poder.

El taller continua la línia empresa en 2017, dirigida a la prevenció de violència masclista per a persones amb diversitat funcional, i té per objectius connectar les emocions, l’autoconeixement i la millora de l’autoestima com a eines per a tal comesa. Compta amb la col·laboració de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altea.

La conferència tindrà lloc el dimecres 18 de novembre a les 19:00 hores, a l’Aula 1.2 de l’Edifici Albir de la Facultat de Belles Arts d’Altea.

A causa de les circumstàncies sanitàries excepcionals la conferència tindrà un format dual. L’assistència presencial haurà de ser reservada emplenant el formulari que es troba a través del següent enllaç: https://forms.gle/DfGpwQ8WbFnPERvJ6 o per mitjà del QR del cartell.

Així mateix es podrà seguir de manera online fent clic al enllaç: https://meet.google.com/hao-bteq-auh.

Estes activitats s’organitzen des de la programació anual de la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics Anetta Nicoli de la Universitat Miguel Hernández, amb motiu del 25N, Dia Contra les Violències Masclistes. I compten amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea; Regidoria de Cultura i Àrea de Benestar Social de la Universitat Miguel Hernández; Vicerectorat de Cultura, Unitat d’Igualtat, Centre d’Investigació en Arts (C.Í.A), Departament d’Art, Facultat de Belles Arts i de la Plataforma Feminista de la Marina Baixa.

Pin It on Pinterest