Select Page

L’Ajuntament d’Altea, des de l’Oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, encapçalada per Mari Laviós, ha presentat l’activitat desenvolupada pel panell de voluntaris, emmarcada en el projecte europeu “Volunteering Cities”, a la V edició dels Premis de Voluntariat de la Comunitat Valenciana, en la categoria d’Administració Pública Responsable.

Des de la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana s’ha convocat esta nova edició dels Premis de Voluntariat. L’edil ha explicat que “estos premis tenen com a objectiu reconèixer l’activitat solidària realitzada al llarg de l’any, a més d’inspirar iniciatives i conscienciar a la ciutadania de la importància del voluntariat”.

Al seu torn, Laviós destacava que “durant l’últim any, el notable increment de l’activitat voluntària desenvolupada en el municipi, en tots els camps, ha generat que la ciutat es posicione com un referent en voluntariat a nivell europeu, suscitant l’interés de les administracions superiors per conèixer el cas d’èxit d’Altea”.

A més, assenyalava que “la cooperació entre les associacions i l’ajuntament, derivada de la implementació del panell de voluntaris, està veient els resultats, per l’increment de l’activitat voluntària, però també amb l’optimització de recursos que es deriva de la seua acció coordinadora. La qual cosa ha permès un major nombre d’activitats i un major benefici per als veïns de la localitat”.

En xifres, “el dispositiu de col·laboració construït com a resposta a l’emergència sanitària va implicar a més de 150 voluntaris, i més de 4.000 persones ateses. Es van realitzar també més de 1.500 intervencions amb persones de la tercera edat, al que caldria sumar-li l’activitat voluntària que es desenvolupa diàriament”, continuava Laviós.

Després d’estes resultats i la invitació rebuda per a participar en la V edició del Premi de Voluntariat de la Comunitat Valenciana, l’edil explica que afronta amb optimisme la participació en este guardó. “Especialment pel renom que es pot obtindre i perquè altres municipis puguen implementar la bona pràctica d’Altea en els seus respectius territoris”, finalitzava.

Pin It on Pinterest