Select Page

La sessió ha comptat amb la participació de la Secretària Autonòmica de Política Territorial, Imma Orozco i la presència de Jaume Llinares, Alcalde d’Altea.

A última hora del matí d’ahir, al Centre Social d’Altea, tenia lloc la presentació de l’inici dels treballs de redacció del Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals. Una sessió presidida per la secretària autonòmica de Política Territorial, la alteana Imma Orozco; Roberto Granero, president del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes i Vicent Domènech, subdirector general d’Ordenació del Territori i Paisatge. A la sessió, que tenia un caràcter informatiu i participatiu, assistien alcaldes, regidors i tècnics dels municipis de la Marina Baixa, entre els quals es trobaven l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i diversos dels edils de la corporació municipal, com el responsable d’Urbanisme, Jose Orozco.

Este Pla de caràcter supramunicipal integral té un àmbit de 8 comarques, que inclou la Marina Baixa, Marina Alta, la Safor, la Canal de Navarrés, l’Alcoià, el Comtat, la Costera i la Vall d’Albaida. “Este PAD pretén dotar d’una visió supramunicipal integral el planejament en el sòl no urbanitzable dels 180 municipis que inclou l’àmbit d’este pla amb 4.500 km quadrats de territori i 850.000 habitants”; comentava Imma Orozco, qui explicava que, “és una aposta més per continuar aprofundint en el treball de cohesió territorial del País Valencià a través d’esta planificació supramunicipal que se suma a què ja està en exposició pública de l’Àrea Funcional de Castelló i després el seguiran el de l’Àrea Metropolitana de València, el de Castelló, Elx i també el PAD del Baix Segura”.

Per a la secretària autonòmica de Política Territorial, “és important per a la Marina Baixa què administrativament es treballe perquè es senta part d’este Consorci de les Comarques Centrals, ja que a nivell territorial forma part de les mateixes”. “A la fi el que pretén este Pla d’Ordenació Supramunicipal és fer que els municipis tinguen, des de la seua individualitat i amb les seues pròpies característiques, certa cohesió territorial. Que s’establisca una xarxa que possibilite que el País Valencià tinga un desenvolupament econòmic òptim des del respecte als valors ambientals del territori”; matisava Orozco.

La secretària autonòmica concloïa apuntant que “El Pla d’Acció Territorial té tres objectius que són, la definició de la infraestructura verda a través de la qual s’han d’establir els desenvolupaments necessaris per a generar activitat econòmica, concebent-la com una oportunitat i no com una càrrega; la mobilitat sostenible entre comarques també és una qüestió a observar i l’anàlisi que es fa dels assentaments urbans identificant les oportunitats que té el territori per servir de contrapunt a àrees amb molt de pes com l’àrea metropolitana de València”.

Per la seua banda, Jaume Llinares manifestava la importància d’esta sessió per al municipi d’Altea perquè “és important que prenguem consciència de la rellevància que té l’estructura comarcal a la planificació territorial de la nostra comunitat. El Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals treballa precisament en aquest àmbit supramunicipal i regula la agrupació de diverses comarques per compartir necessitats, infraestructures i possibilitats de futur”.

El primer edil alteà qualificava com a “molt positiva esta convocatòria, ja que cal que es pose en valor el potencial que té esta unió comarcal per compartir riqueses i singularitats amb l’objectiu de destacar fortaleses”.

“Crec que a poc a poc anirem entenent el què significa esta estructura supramunicipal i l’oportunitat que ens brinda per a un desenvolupament futur”.  Concloïa Jaume Llinares, Alcalde d’Altea.

Pin It on Pinterest