Select Page

El passat dimecres 28 d’octubre, el regidor de Sanitat i Benestar Social, José Luís León Gascón i la presidenta de l’associació Integra Marina Baixa, Cristina Miranda, signaven un nou conveni de col·laboració pel qual l’Ajuntament concedeix una subvenció a Integra de 8.000€.

Com ha explicat l’edil, a més de la signatura de conveni, “hem mantingut una reunió de treball en què s’ha valorat l’actual situació sanitària en relació a les teràpies que Integra ofereix a les famílies”. A la cita assistia també el vicepresident de l’Associació, Antoni Lledó.

A la reunió també es van tractar la suspensió temporal d’algunes teràpies a conseqüència de l’actual crisi, com així ha succeït amb la natació terapèutica, que tant afavoreix l’estimulació com el desenvolupament físic de xiquets, xiquetes i joves.

Per la seua banda, la presidenta, Cristina Miranda ressaltava que “les terapeutes estan treballant amb molt d’esforç al nostre centre d’Altea per recuperar les sessions becades d’Estimulació i Logopèdia que no es van donar pel confinament”.

Antoni Lledó, comentava que la fi d’Integra no és altre que “atendre les necessitats que van sorgint i hui les famílies estan ateses en tot moment ja que es busquen alternatives terapeutes”.

L’Associació es constituïa el 2009 per 17 famílies de menors amb autisme sota la denominació d’Associació de pares de persones amb trastorns generalitzats de desenvolupament de la Marina Baixa, Integra i l’única pretensió era adaptar els tractaments existents a les característiques dels seus fills, cobrint així tots els camps d’actuació atès que els serveis que hi havia eren escassos, allunyats dels domicilis i poc o gens específics.

Finalment, el responsable municipal de Sanitat i Benestar Social comentava al respecte de les mancances passades, que, “hui estem més a prop i més visibles davant la societat i els serveis o teràpies estan cada vegada més a l’abast de les famílies, tant amb professionals formats i especialitzats com en esforços econòmics; però tot i així, hem de ser conscients i seguir caminant de la mà per donar més qualitat de vida a milers de xiquets i xiquetes  amb necessitats especials”.

José Luis León Gascón agraïa a la directiva d’Integra i als seus terapeutes la gran tasca que desenvolupen a la localitat i afegia que “si l’any que ve la situació sanitària ho permet, es duran a terme noves iniciatives que redundaran en la visibilitat de l’Associació davant la societat alteana”.

Pin It on Pinterest