Select Page

Este matí, Miguel De la Hoz, regidor de Comerç, al costat de Mario Ayús de GastroEventos, ha presentat una nova edició de la jornada gastronòmica “La Cuina de les Barques”, que tindrà lloc a Altea del 6 al 15 de novembre. A més, emmarcada dins d’este esdeveniment i en col·laboració amb la regidoria de Comerç i i la de Turisme, des del Parc Natural de la Serra Gelada s’ha organitzat la ruta guiada “Consum responsable i pesca artesanal a Altea”, per al diumenge 8 de novembre.

En esta ocasió, quinze són els restaurants que participen en les jornades gastronòmiques de “La Cuina de les Barques”. Els preus dels menús oscil·laran entre 20 i 35 euros, on l’ingredient principal serà el peix de la badia d’Altea. Els establiments participants són: el restaurant Campomanes; Mana Lounge Beach; el Bon Vent del Club Nàutic; Restaurant La Clau; l’Austríac; la Taverna del Xef; Casa Vital, Hotel Althaia; Ca Pere; Chez Pière; el Restaurant Mallol; Juan Abril; la Terrassa by Helen; Il Bandito i el Cantó del Palasiet.

Com en edicions anteriors, hi haurà premis tant per a l’establiment guanyador com per als comensals. El premi per al restaurant guanyador de les jornades és un val de 200€ per a gastar en comerços d’Altea i publicitat gratis durant un any a la plataforma GastroEventos, incloent tots els serveis. Quant als premis per als comensals, se sortejaran dos packs degustació de cerveses Althaia; dos lots de vi gentilesa de Bodegas Borja Pérez; dos packs de dues botelles de vi de taronja Príncep de Azahar; un pack de productes naturals Stepy i un pack degustació de productes de Chocolates Clavileño.

Miguel De la Hoz ha ressaltat la qualitat i àmplia varietat dels menús proposats per cadascun dels establiments col·laboradors i ha assenyalat que “ara més que mai, l’hostaleria necessita el nostre suport. És d’agrair que estes establiments participen en les jornades. Confiem que la gent responga de manera positiva, acudint a gaudir d’esta oferta gastronòmica”. Quant a les mesures de seguretat, l’edil ha assenyalat que “estes restaurants compten amb totes les mesures de prevenció i estan totalment condicionats per a rebre a tots els clients que vulguen degustar un bon menú”.

Mario Ayús, ha explicat que “a través de l’aplicació mòbil de GastroEventos, els comensals podran votar, mitjançant codi QR, el plat, l’estètica i el servei rebut, una vegada consumit a l’establiment. També podran votar de manera manual mitjançant unes fulles de valoració, que estaran a la disposició del consumidor en cada restaurant”. I ha destacat que “quants més vots realitzen els consumidors, més possibilitats tenen d’optar als diferents premis que se sortegen”.

L’edil ha animat a tots els amants de la gastronomia a participar en aquestes jornades i ha donat les gràcies a l’Associació d’Hostalers, Hospal; Cerveses Altahia; Bodegas Borja Pérez; Pescados Moltó; Bodegas Sendra González; Chocolate Clavileño i Jabones Stepy, per la seua col·laboració i ajuda, “perquè fan possible aquesta nova edició de la ‘Cuina de les Barques’”.

Els restaurants participants i menús es poden consultar ací: Folleto Cuina de les barques Altea 2020

Ruta guiada “Consum responsable i pesca artesanal a Altea”

A més, enguany les jornades gastronòmiques es complementen amb una proposta des del Parc Natural de la Serra Gelada d’una ruta guiada. Per a explicar esta iniciativa s’han unit a la roda de premsa Juan Mulet, Secretari de la Confraria de Pescadors d’Altea; Ángel Enguix, Director del Parc Natural de la Serra Gelada; Joan Piera, President de la Junta Rectora i Carles Grau, educador ambiental del parc.

Els participants aprendran una mica més sobre la pesca tradicional d’Altea. La ruta tindrà lloc el diumenge 8 de novembre i el punt de trobada serà el pàrquing d’entrada al port pesquer d’Altea, a les 10:30 hores. Les persones interessades que desitgen reservar plaça hauran d’enviar un mail a serragelada@gva.es.

D’altra banda, des del Parc Natural de la Serra Gelada, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors d’Altea, s’ha creat un distintiu, que el consumidor podrà trobar en les pescateries, indicant el producte capturat als Parcs Naturals per les embarcacions d’arts menors de la Confraria.

Carles Grau ha destacat que “l’objectiu és el de contribuir a la diferenciació del producte marca ‘Parcs Naturals’ i donar a conèixer els beneficis ambientals i socials del seu consum, i ressaltar la major qualitat i sabor de la pesca de proximitat”

El Director i President de la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra Gelada, han coincidit a ressaltar la importància de la pesca sostenible i de proximitat, perquè suposa una reducció de l’impacte ambiental, protegeix l’entorn marí, contribueix a la conservació dels espais naturals del seu entorn, fomenta l’economia local i reforça el paper dels pescadors tradicionals.

El Secretari de la Confraria de Pescadors d’Altea ha assenyalat que “volem donar a conèixer entre restaurants del municipi el peix capturat per les nostres embarcacions i fomentar la investigació en nous plats, així com la recuperació de plats tradicionals que es basen en este producte. Aspecte que coincideix amb la finalitat d’estes jornades gastronòmiques, que ofereix cuina marinera”.

Fullet cuina de les barques Altea 2020

Pin It on Pinterest