Select Page

Des de hui i fins al proper 30 de novembre està obert el termini de presentació de propostes per a la remodelació de la Casa Consistorial i la millora del seu entorn; així ho ha donat a conèixer el regidor d’Urbanisme, Jose Orozco.

Orozco ha explicat que “després del procés de participació ciutadana dut a terme, en què els ciutadans han aportat les seues idees sobre este ambiciós projecte que millorarà la zona central del Nucli Urbà i les conclusions del qual s’han adjuntat al plec de condicions del concurs, ha arribat l’hora que siguen els professionals els que presenten al procés de concurrència les seues idees per a esta remodelació “.

Com ha indicat l’edil, els detalls de la licitació es poden consultar a la Plataforma de Contractació del Sector Públic, en la qual s’ha publicat el concurs d’idees amb intervenció de jurat per a la reforma i ampliació de la Casa Consistorial i millora de la connexió entre la plaça de l’Ajuntament i l’avinguda de València:  https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink%3Adetalle_licitacion&idEvl=gRsT9lx%2BW6Grz3GQd5r6SQ%3D%3D

Pel que fa al procés de participació ciutadana previ, Jose Orozco el qualificava en el seu moment com “el punt de partida per a la recerca de millores en la connexió accessible entre l’Altea de dalt i la Altea de baix, en un punt pel qual actualment es creua la línia ferroviària a través d’un pas elevat que connecta la Plaça de l’Ajuntament i l’avinguda de València “. En este moment l’edil apel·lava a “la necessitat de reflexionar i pensar en la reforma i modernització de l’edifici consistorial quan ha complert 50 anys”.

Per la seua banda, l’edil de Participació, Mari Laviós, ha volgut subratllar que, “en el concurs s’han incorporat les conclusions d’este procés” i estes es poden consultar a: http://web.ctaa.net/concursos/concurso-ampliacion- ajuntament-altea / wp-content / uploads / sites / 2/2020/09 / CONCLUSIONS-PPP-Altea.pdf

L’Ajuntament d’Altea, que ha comptat per a l’organització d’este concurs amb la col·laboració del Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant, pretén abordar qüestions no resoltes o millorables de la trama urbana, com l’esmentada interconnexió entre la part alta i baixa d’Altea, però també d’altres, com la connexió transversal entre l’avinguda de València, Ajuntament i el passeig marítim a través del Passatge Constitució, la dotació d’aparcaments, la integració de la infraestructura ferroviària i les seues construccions veïnes, la continuïtat de la trama i la relació entre el nucli urbà i l’horta.

Finalment, Jose Orozco anima els participants del concurs a que les seues propostes superen el límit de l’entorn immediat de la Plaça de l’Ajuntament i treballen sobre un àmbit ampliat que pot abastar el carrer Constitució, la plaça de l’Ajuntament, l’avinguda Jaume I, els carrers Zubeldía, Ferrocarril, L’Estatut, i les avingudes Comunitat Valenciana i València.

Pin It on Pinterest