Select Page

En col·laboració amb els IES Altaia i Bellaguarda, les regidories d’Igualtat i Educació, regides per Vicenta Pérez, anuncien la celebració de la segona edició del concurs de Relats Breus sobre Micromasclismes en què podran participar els alumnes dels dos instituts del municipi i el termini de presentació dels treballs finalitza el 14 de novembre a les 14:00h.

Com ha explicat l’edil d’ambdues àrees, Igualtat i Educació, Vicenta Pérez, “el Certamen Literari de Relats Breus sobre Micromasclismes va nàixer amb l’objectiu d’ampliar la perspectiva de la joventut al respecte i aprendre a detectar abans els comportaments ofensius contra la dona per ser conscients i per tant, evitar repetir-los. També es promou este certamen per fomentar la literatura escrita per joves com a forma d’expressió cultural i artística “.

L’edil, qui s’ha reunit amb les coordinadores d’Igualtat dels IES, Aixa Azmi de l’Altaia i Gadea Reis del Bellaguarda, per ultimar els detalls del concurs, ha indicat que “cada autor o autora només podrà presentar una obra en cada convocatòria; en cap cas s’admetran textos de naturalesa col·lectiva i els textos presentats hauran de ser originals i inèdits”.

Pel que fa a la temàtica i requisits de les obres que es presenten a concurs, els treballs consistiran en textos breus en prosa o en vers, de temàtica relacionada amb experiències, expressions, comportaments o idees preconcebudes i masclistes que fem servir en l’àmbit quotidià, i que són gairebé imperceptibles perquè es normalitzen per la societat patriarcal, també anomenats “micromasclismes”.

Este concurs presenta diverses categories de participació: Categoria A, alumnat nascut entre el 2006 i 2008 (12 a 14 anys); Categoria B, alumnat nascut entre 2003 i 2005 (15 a 17 anys); Categoria C, alumnat nascut el 2002 o amb anterioritat (18 o més).

La presentació dels relats es realitzarà a través de finestreta única a l’Oficina d’Atenció a l’Ciutadà de l’Ajuntament d’Altea, dirigit a la Regidoria d’Igualtat. Per facilitar el tràmit d’admissió dels relats, estos podran fer-se arribar a la Coordinadora d’Igualtat de cada IES participant a través dels tutors i tutores del curs i els textos es presentaran en un sobre tancat juntament amb el model de sol·licitud degudament emplenat. A la part exterior del sobre en què es presenten les obres s’indicarà únicament la categoria (A, B o C). El relat es presentarà davant el Jurat en un sobre tancat amb el títol de l’obra o pseudònim de l’autor en el seu exterior. El termini de presentació de sol·licituds serà fins el dijous 16 de novembre a les 14.00h.

Als autors o autores de les obres seleccionades, se’ls farà entrega d’un premi juntament amb un diploma acreditatiu del resultat del II Certamen de Microrelats sobre Micromasclismes. Els premiats i premiades llegiran a Ràdio Altea la seua obra amb motiu del 25 de Novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes.

Per obtenir informació sobre la present convocatòria, podran dirigir-se a la Regidoria d’Igualtat, a través del telèfon 965841300, ext.1231, l’adreça de correu electrònic igualtat@altea.es  o en este enllaç https://www.altea.es/Regidories/igualtat/certamen-relats-breus-micromasclismes-ies-altea/

 

Pin It on Pinterest