Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha rebut este matí a les quatre participants del programa Eurodisea. L’acte de benvinguda ha comptat amb la presència de Jaume Llinares, Alcalde d’Altea; Mª Antonia Laviós, regidora de Participació Ciutadana i responsable d’EuroAltea; Xelo González, regidora de Turisme; Manuel Reig Colomer, responsable de l’assistència tècnica del programa Eurodisea; Paloma Verdú, Tècnica de Projectes Europeus i Ana Pérez Alós, Tècnica de Turisme.

En este sentit, de novembre a març de 2021, s’incorporen a la Casa de Cultura Magda Trindade, dissenyadora gràfica i Iasmina-Madalina Todinca, assistent de projectes europeus; i Meštrić Andrijana, informadora turística i Rohani Basgurboga, auxiliar en la Tourist Info. Les quatre joves provenen de Portugal, Romania, Croàcia i França, respectivament.

Eurodisea és un programa d’intercanvi de l’Assemblea de les Regions d’Europa (ARE) que ofereix ocupació a l’estranger, a joves que tinguen de 18 a 30 anys. L’objectiu és el de facilitar la incorporació dels joves al mercat laboral i brindar-los l’oportunitat d’aprendre una llengua estrangera o millorar el seu coneixement sobre ella.

Manuel Reig Colomer ha explicat que “Eurodisea és un programa amb un alt grau d’èxit, ja que en tractar-se d’un projecte de mobilitat, d’una banda rebem a persones de qualsevol regió d’Europa perquè treballen en empreses o entitats de la Comunitat Valenciana, i per una altra, enviem a joves menors de 30 anys perquè treballen en empreses europees. Sempre ens assegurem de què es tracte d’entitats amb criteris de qualitat de nivell superior. I el fet que Altea incorpore a quatre persones en diferents departaments de l’ajuntament és molt important, perquè parla molt bé del municipi i de les àrees corresponents”.

L’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha agraït el treball i esforç dels departaments i la Generalitat Valenciana, “que continua brindant-los esta oportunitat a persones de tota Europa, en una situació tan complicada”. I s’ha dirigit a les participants agraint que hagen triat Altea com a destí per a treballar estos mesos, “desitge que us forme personal i professionalment, que conegueu la nostra manera de viure, que la gaudiu i que aprengueu de les diferents cultures europees, que construïm entre tots i compartim”.

Des d’Euro Altea i Tourist Info, han coincidit a ressaltar que es tracta del tercer any que arriben joves del programa Eurodisea al municipi i han animat als alteans i alteanes a participar en ell i gaudir de treballar en una altra ciutat europea. Les persones interessades poden passar per l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea i rebre més informació sobre el programa.

Pin It on Pinterest