Select Page

En vigílies de la celebració del Dia de Tots Sants, el departament de Infraestructures de l’Ajuntament d’Altea fumigará el Cementeri Municipal i transmetrà una sèrie de recomanacions per evitar la proliferació del Mosquit Tigre a estes instal·lacions. Així ho ha donat a conèixer l’edil d’àrea, Diego Zaragozí.

Com ha indicat el regidor, “un dels llocs en què més es reprodueix el Mosquit Tigre és en els cementeris a causa de l’acumulació i estancament d’aigua en els gerros, per això, en estos dies es va a procedir a fumigar el cementeri per evitar les molèsties que este insecte produeix a través de les seues picades”.

A més a més, Zaragozí ha explicat que “la fumigació i tractament que es va a dur a terme ha d’anar acompanyat d’una sèrie de mesures que han de prendre els centenars d’usuaris que amb motiu de la festivitat de Tots Sants visiten als seus difunts i els posen flors en els nínxols”.

Entre les bones pràctiques, Diego Zaragozí ha enumerat les següents:

  • Foradar els recipients utilitzats per dipositar flors, per evitar que s’acumule aigua.
  • Utilitzar altres recursos per mantenir la humitat de les flors, com col·locar escuma a l’interior dels gerros per absorbir l’aigua, o altres materials. Pot posar-se sorra en els plats de baix els testos i regar la sorra per proporcionar humitat a la planta.
  • Es pot optar per l’ús de flors artificials o testos amb plantes naturals, en este cas cal racionalitzar el reg.
  • Buidar i donar la volta als gerros sense utilitzar i als plats de baix els testos.
  • Evitar els objectes decoratius que puguen emmagatzemar aigua al seu interior.

El responsable municipal d’Infraestructures emplaça els ciutadans a seguir estes recomanacions, que al costat de la fumigació i tractament que l’Ajuntament va a dur a terme, seran un factor determinant per evitar la proliferació del Mosquit Tigre en estes visitades instal·lacions.

Pin It on Pinterest