Select Page

Dijous passat tenia lloc a Palau Altea la inauguració de la mostra “Suite Havana” d’Antoni Miró. Una exposició que completa les diferents intervencions de l’artista al municipi durant l’últim any, en el qual Altea és Capital Cultural Valenciana. A la cita van acudir l’alcalde, Jaume Llinares; l’edil de Cultura, Aurora Serrat; Josep Sou, amic personal de Miró, a qui la facultat de Belles arts ha vinculat al municipi d’Altea i Ausiàs Miró fill de l’artista.

Com el propi Sou indica, “la Suite Havana ens regala l’experiència d’una nova mirada interessada. La llibertat dels cossos nus en harmonia, o la dignitat d’un esperit combatiu i amatori al mateix temps. Una espècie d’intensa emotivitat per als sentits i el goig”.

En el transcurs de l’acte l’edil de Cultura prenia la paraula i recordava que fa un any ja en este mateix espai de Palau Altea s’inaugurava l’exposició pictòrica “Personatges”. A més de les escultures de l’artista alcoià que es troben situades en diferents espais del municipi.

“Les diferents exposicions de Miró a Altea són el projecte pictòric més important de la nostra capitalitat cultural”; així definia Serrat a esta aposta del consistori. A més, Aurora Serrat comentava que “després d’estes mesos que hem passat, per fi podem mirar a l’art als ulls”.

“La Suite Havana és una mostra de cossos nus sense idees prèvies. Aporta la sensualitat com a recurs, la sensualitat com a sistema, com una part integral del nostre ésser i la nostra vivència, la sensualitat com a símbol i sensació, com a imatge o com a concepte”. Apuntava l’edil de Cultura, qui ha manifestat satisfacció en nom de l’Ajuntament per poder gaudir de nou de l’art d’Antoni Miró i en nom d’Altea li donava la benvinguda de nou.

Després de la intervenció d’Aurora Serrat era Josep Sou, escriptor i pintor, també alcoià amic de Miró, qui ha vist créixer moltes de les obres que conformen la seua producció escultòrica i pictòrica, qui prenia la paraula.

Sou parlava de la “Suite Havana” com una magnífica oportunitat en la qual “se’ns convida a veure la bellesa nua que resideix en els quadres de l’artista alcoià. Una dansa, un ritual, en la qual la litúrgia de la sensibilitat i de la sensualitat conviuen alegrement en la geografia mediada dels llenços i és Altea qui ens ofereix esta formulació de la llibertat en la història que a poc a poc es desgrana mitjançant l’observació dels quadres pertanyents a esta sèrie”.

La mostra romandrà exposada a Palau Altea fins al mes de gener, els dimarts i dijous en horari de 16:30 a 19:30 hores.

Pin It on Pinterest