Select Page

En el matí de hui, la sessió plenària de l’Ajuntament d’Altea ha aprovat la signatura de conveni amb el Ministeri de l’Interior, pel que la Policia Local d’Altea començarà a operar en este sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere, VioGén.

Com ha explicat l’edil d’Igualtat, Vicenta Pérez, els compromisos que assumeix l’Ajuntament a través del Cos de la Policia Local consisteixen a aplicar el protocol per a la valoració policial del nivell de risc de violència de gènere; sol·licitar que s’habilite usuaris del Cos de Policia Local en funcions de violència de gènere per accedir al Sistema VioGén i exercir les funcions previstes en el Protocol de Coordinació i Col·laboració en matèria de violència de gènere per tots dos cossos; facilitar a l’Administració Central del Sistema VioGén una relació permanent i actualitzada d’usuaris d’esta per part de la Policia Local degudament autoritzats i identificats per connectar-se al sistema; promocionar i estimular els usuaris del Cos de Policia Local.

Es tracta d’un conveni que no suposa costos per al municipi d’Altea i el mateix comptarà amb una Comissió de Seguiment formada per dos representants de la Secretaria d’Estat de Seguretat i per dos representants de l’Ajuntament.

La inclusió de dos agents de la Policia Local d’Altea en este sistema contra la violència de gènere va a permetre un seguiment més detallat dels casos al municipi i amb això millorar l’atenció a les víctimes, evitant així possibles incidències.

Després del debat del punt, este ha quedat aprovat per unanimitat i tant l’edil d’Igualtat com l’alcalde han agraït la tasca dels Cossos i Forces de Seguretat en tema de violència de gènere durant el confinament. “Labor que en molts casos ha millorat la situació de les víctimes”; ha postil·lat Vicenta Pérez.

A més d’este punt, l’ordre del Dia ha inclòs l’aprovació dels dies festius locals per al 2021 que seran el dilluns 27 i dimarts 28 de setembre.

En este punt l’edil de Festes, Marta Lloret ha explicat la dificultat que ha suposat la pandèmia per l’àrea i la presa de decisions a l’hora de suspendre les celebracions. Així mateix, Lloret ha agraït la feina de festers, festeres i comissions de festes i sobretot el comportament cívic i respecte que en tot moment han tingut davant la suspensió de les festes.

Un altre dels punts que el Ple ha aprovat ha estat atorgar la compatibilitat de dos dels professors del Conservatori sol·licitada per tots dos per exercir, a temps parcial, altres tasques de docència. Punt que ha estat exposat per l’edil de Cultura, Aurora Serrat.

En el punt 5 del Ple quedava rebutjada una moció del Grup Municipal Popular respecte a Ràdio Altea, en què demanava més participació de l’Oposició en este mitjà de comunicació municipal. A la moció del PP, el grup Altea amb Trellat ha presentat una esmena a la mateixa que ha estat respaldad per PSOE, en la qual es parla en termes generals de pluralitat en els mitjans públics; advoca per l’augment de la participació ciutadana i la reducció de l’espai dedicat a la política.

Com a responsable municipal de Comunicació, Pere Barber ha explicat els criteris de funcionament dels mitjans públics alteans i ha negat les acusacions de l’PP respecte a la utilització política dels mateixos. Barber ha fet una comparativa de l’ús d’aquests mitjans en la present legislatura i l’última de govern Popular, en què segons l’edil l’Oposició també tenia una participació limitada dels mitjans municipals.

Finalment, ha estat l’esmena a la totalitat, d’Altea amb Trellat, la qual ha eixit endavant amb el suport de l’equip de govern, Compromís-PSOE, i de Ciutadans i les paraules del responsable municipal de Mitjans de Comunicació: “rebutgem la moció del PP i donem suport a la de Altea amb Trellat comprometent-nos a recuperar el treball que ja teníem fet en l’Ordenança Reguladora ja millorar-la i posar-la en marxa”.

Pin It on Pinterest