Select Page

Aurora Serrat, regidora de Cultura, ha valorat positivament el desenvolupament de les diferents activitats que s’han dut a terme durant els mesos d’estiu i ha anunciat que a l’octubre continuarà amb la programació cultural. L’edil ha assenyalat que “Altea ha reforçat la seua imatge de Capital Cultural amb un magnífic acolliment per part del públic de les activitats programades al llarg de tot l’estiu, malgrat la situació sanitària actual”.

En els últims mesos, la regidoria de Cultura ha oferit una variada programació que ha inclòs diferents vessants artístics i culturals com les arts plàstiques i escèniques, música, lletres i patrimoni. Recordem que Altea és la seu triada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) del ‘Any Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora del 2020’, i en este sentit, s’ha inaugurat l’exposició itinerant “Carmelina Sánchez-Cutillas. Des de les fronteres del silenci”, a més de l’estrena de la Ruta Carmelina, disponible en l’aplicació de ‘Play Altea’.

Un any més, els carrers del nucli antic s’han convertit de nou en un museu a l’aire lliure amb “Balconades”, l’exposició de llenços d’autors individuals als balcons del poble antic. D’altra banda, la 37 edició de la ‘Mostra d’Artesania’, finalitzava la setmana passada amb molt bons resultats, una activitat que durant més de tres dècades s’ha convertit en un referent d’artesania contemporània d’alta qualitat gràcies a una cuidada selecció de peces úniques. En este sentit, l’edil ha destacat que “al pont d’octubre comptarem amb diversos estands de la Mostra d’Artesania a la Plaça de l’Església”.

En quant a esdeveniments musicals, cal recordar que Altea va ser triada per la Conselleria de Cultura, amb la resta de municipis que són Capital Cultural, per a participar en el ‘Pla Reactivem’. Esta proposta va permetre al municipi acollir un dels projectes més innovadors que ha presentat el Palau de les Arts: “Les Arts Volant”, amb la finalitat de visibilitzar i fer arribar l’òpera a qualsevol racó de la nostra geografia. D’altra banda, també des del Palau de les Arts, es va donar inici a l’espai cultural “Palau a la Fresca”, traient el seu escenari a l’aire lliure, pel qual van passar grans artistes del panorama musical nacional. Esta iniciativa va sorgir de la necessitat de donar continuïtat a la seua activitat, paralitzada des de març a causa de la COVID-19, i amb la finalitat de donar suport al teixit artístic i professional local. Els ciutadans i visitants d’Altea, també han pogut gaudir de la millor música amb el cicle “Música A Boqueta Nit”, que ha destacat, un any més, per la gran qualitat artística dels músics. Així com “Alteas Blues Project” i el cicle musical “A Lletres de Jazz”, que va reprendre la seua programació al setembre a causa de l’emergència sanitària.

Cal destacar que fins a final d’any, Altea continua sent la Capital Cultural Valenciana. En este sentit, l’edil ha assenyalat que “la bona climatologia que tenim ens permet prolongar les activitats a l’aire lliure més enllà de l’estiu, una circumstància especialment rellevant enguany en el qual la situació sanitària redueix els aforaments i en conseqüència limita el desenvolupament de determinades activitats en els recintes tancats municipals”.

Aurora Serrat ha assegurat que a l’octubre continuarà programant Cultura, “com el VI Curs de Literatura Popular de la Universitat d’Alacant, i ‘Encontes’ el 17 Festival de Narració Oral d’Altea, malgrat la situació per la qual estem passant, garantim en tot moment la seguretat, comoditat i gaudi del públic”. Finalment, ha agraït als artistes, ciutadans i visitants la bona rebuda, “és una evidència que necessitem la cultura per a viure”.

Pin It on Pinterest