Select Page

El Focus Pyme revela els ingredients per potenciar i rellançar el sector de les indústries culturals i creatives.

Focus Pyme i Emprenedoria Marina Baixa posava el focus d’atenció en el matí d’ahir a les accions que s’estan desenvolupant dins de les indústries culturals i creatives per eixir de la crisi provocada pel Covid19. Un fòrum de debat que era inaugurat per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i en què també participava en qualitat de ponent el responsable de la Film Office d’Altea, Toni Alós, que va parlar del projecte del festival de sèries, “Sèries Nostrum” i l’impuls que generarà el Destinació Turística Intel·ligent, DTI, a Altea.

D’esta forma els professionals i empresaris participants han donat la seua visió sobre la situació actual i han exposat algunes idees i accions que han posat en marxa per donar el millor de si i adaptar-se a les noves necessitats de mercat.

Jaume Llinares, Alcalde de l’Ajuntament d’Altea i José Javier García, president del CEEI Elx eren els encarregats d’inaugurar l’esdeveniment. Llinares agraïa el que Altea fos el municipi escollit per albergar el Focus Pyme, tot i que finalment ha hagut de ser un esdeveniment telemàtic. “És d’agrair que s’haja comptat amb el nostre municipi per organitzar un esdeveniment d’estes característiques, centrat en l’economia taronja; un model econòmic en el qual Altea està treballant per enfortir i assegurar el creixement de la ciutat en els propers anys”, comentava el primer edil alteà durant la seua intervenció.

Després de l’obertura, la sessió continuava amb una taula redona centrada en les iniciatives que han posat en marxa empreses del sector audiovisual per fer front a la situació provocada pel covid19.

La segona sessió posava el focus d’atenció en les iniciatives que han posat en marxa des de diferents organismes públics per fer de la cultura, i més concretament de la cultura audiovisual, un component clau a l’hora de buscar nous focus de turisme en el territori. Toni Alós, responsable de l’Altea Film Office i Rosa Llorca, Film Commissioner de la Benidorm Film Office han reivindicat la importància d’apostar per la cultura i el sector dels espectacles i els esdeveniments, que es troba en una situació molt complicada fruit de la crisi actual per posteriorment parlar de la feina que desenvolupen des de les seues entitats per potenciar el sector audiovisual a les seues ciutats. Alós ha donat a conèixer el festival de “Sèries Nostrum” en què el municipi està immers actualment i la promoció de noves solucions tecnològiques perquè el turista gaudisca de noves formes de comunicació i la seua experiència en el municipi dispose de valors afegits.

La jornada concloïa amb un debat col·loqui en el qual el director Creatiu, Javier Crespo ha exposat les bases que ell considera clau per desenvolupar la creativitat.

Focus Pyme i Emprenedoria és una iniciativa promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través del Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins la seua política de suport a l’emprenedoria innovador.

Pin It on Pinterest