Select Page

El proper divendres 18 de setembre, “El Repte del Reciclatge” tornarà a Altea i s’instal·larà de nou a la Plaça Jose María Planelles. Este mateix dia, a les 11:30 es realitzarà una xarrada al Centre Social; segons ha informat l’edil d’Infraestructures i Escena Urbana, Diego Zaragozí.

Com ha explicat l’edil, “El Repte del Reciclatge” és una iniciativa que busca promoure el compromís dels ciutadans amb el reciclatge per a sensibilitzar-los sobre la seua importància en la cura del medi ambient i del planeta. D’esta manera, els veïns d’Altea participaven ja dilluns passat a les activitats educatives proposades a la Plaça de l’Ajuntament i que es repetiran este divendres en este mateix espai. Així, l’equip d’animació i formació del “Repte del Reciclatge” interactua amb els vianants proposant jocs, regals i consells per reciclar més i millor.

La iniciativa, emmarcada en el Pla d’Acció d’Envasos de la Comunitat Valenciana per al període 2016-2020, està promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya, en col·laboració amb el Consorci de residus MARE.

La campanya del repte començava la passada setmana al Campello i es prolongarà fins l’1 d’octubre de 2020 a Xàbia.

“El Repte del Reciclatge premiarà el municipi que aconseguisca millorar la seua aportació d’envasos lleugers als contenidors grocs de llaunes, brics i envasos de plàstic. Si Altea aconseguís guanyar el Repte destinaria el premi a Creu Roja Altea”; ha assenyalat Zaragozí, qui anima a la població a participar-hi.

L’horari previst és de 09:00 a 14:00h per a les activitats lúdiques a la Plaça de l’Ajuntament i la conferència tindrà lloc al Centre Social a les 11:30h.

L’acció està plantejada seguint estrictes protocols de seguretat sanitària i té com a objectiu fomentar el reciclatge i incrementar l’aportació d’envasos de plàstic.

 

Pin It on Pinterest