Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, donada la proximitat de les dates de les Festes Majors suspeses i com a mesura preventiva per evitar la transmissió del virus COVID-19, ha emès un ban en el qual recorda que no podran celebrar actes, concentracions, menjars , sopars i altres celebracions festives o substitutives d’estes, ni en els dies previs, ni del 25 al 29 de setembre de 2020, per filaes, associacions festeres, grups de festers i amics que suposen l’agrupació de persones.

Prohibicions subjectes a l’incompliment dels aforaments establerts per als establiments d’hostaleria i restauració; la distància de seguretat interpersonal de, al menys, 1’5 metres en llocs públics; l’obligació de l’ús de la màscara en tot moment a la via pública, en espais a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o oberts al públic.

“Apel·lem a la responsabilitat de la gent, a la consciència i al civisme per evitar la propagació del virus. És veritat que tenim ganes de festes i hi ha actes emblemàtics com el Sopar de Càrrecs, la Presentació de Vestits i Coronació de les Reines i molts altres que és una pena que no es puguen celebrar, però demanem a la gent que tinga precaució i complisca amb les mesures de seguretat establertes per la Conselleria com aforaments, la distància de seguretat i l’ús de la màscara”; ha puntualitzat la regidora de Festes, Marta Lloret.

Marta Lloret ha llançat un missatge d’esperança als festers i alteans indicant que “ara hem de tenir responsabilitat i complir amb les mesures de prevenció davant el COVID-19 i segur que això passarà i el 2021 celebrarem estes festes, les que vénen i possiblement les del 2022 per avançat”.

“Que no s’oblide que les concentracions poden produir rebrots, això ja ha passat en diferents municipis i no volem que passe a Altea pel que és importantíssim conscienciar-nos i no saltar-nos les normes”; ha conclòs Marta Lloret.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz, també s’han pronunciat al respecte i declarant que, “hem posat èmfasi en controlar la pandèmia en el nostre poble i això ens ha portat a no patir grans rebrots, ara apel·lem al coneixement i la responsabilitat de la ciutadania per no malbaratar els recursos i esforços emprats en els últims mesos. Les reunions en l’àmbit social han estat les causants de rebrots en altres poblacions augmentant el nombre de casos de COVID-19. Perquè això no passe, hem de ser conscients del perjudicials que poden ser estes reunions o quedades i hem d’actuar amb responsabilitat pel nostre bé i el dels nostres cercles pròxims. Estic segur que la ciutadania així ho entén i actuarà amb la responsabilitat que li demanem”.

Pin It on Pinterest