Select Page

Divendres passat tenia lloc al Centre del Carme de València, a la Sala Zero, l’exposició ‘Des de les fronteres del silenci: Carmelina Sánchez-Cutillas’, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la comissió de l’Any Carmelina i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. A la cita acudien l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; la regidora de Cultura, Aurora Serrat; el bibliotecari municipal, Ignacio Beltrán i Joan Borja, comissari de l’exposició de l’any Carmelina.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua designava 2020-2021 com a any de Carmelina Sánchez-Cutillas y al voltant de la figura i obres de l’escriptora s’estan realitzant una sèrie d’exposicions i activitats per tota la Comunitat Valenciana. Tal és el cas de la mostra “Des de les fronteres de l’silenci: Carmelina Sánchez-Cutillas” en què es pot veure una recreació del seu estudi o lloc de treball amb la taula on va escriure “Matèria de Bretanya”, la seua obra més coneguda i en la qual Altea és la màxima protagonista; així com fotografies de la seua infància i joventut al nostre poble. També es poden conèixer escrits inèdits, treballs de recerca, articles i manuscrits amb les correccions de la mateixa autora, a més de ressaltar el seu compromís més feminista.

En el transcurs de la inauguració, Jaume Llinares destacava “la gran delicadesa en el muntatge i la important llavor que s’ha plantat amb la recollida d’informació sobre l’escriptora que fins al moment era desconeguda i que ara es posa a disposició del públic donant-la a conèixer encara més i posant en valor a esta destacada figura de la literatura valenciana de el segle XX “.

L’alcalde d’Altea reconeixia i agraïda el gran treball realitzat per la Comissió de la Escriptora de l’Any i la col·laboració i implicació de la família de Carmelina Sánchez-Cutillas.

La inauguració va anar a càrrec del President de l’AVL, Ramon Ferrer, la presidenta de la Comissió de l’escriptora de l’Any, Maribel Guardiola i van estar també presents la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit i José Luis Pérez Pont director del Consorci de museus de la Comunitat Valenciana.

Pin It on Pinterest