Select Page

Com ha indicat l’edil d’Educació, Vicenta Pérez Barber, “és un primer dia de curs atípic, perquè la situació que ens envolta és totalment diferent a la de qualsevol any. Tot i això este matí ha donat inici el curs amb relativa normalitat. S’estan realitzant entrades escalonades dels gairebé 3.000 alumnes amb què compta Altea, que abans només es feia amb els de 3 anys, per evitar la massificació del primer dia. Ha estat un inici de curs diferent, però amb les ganes que tenen els xiquets i xiquetes  de començar perquè porten 6 mesos sense veure al companys, s’ha convertit en un dia d’emocions”.

Pérez Barber ha subratllat la importància d’iniciar el curs de forma presencial i que l’alumnat entre de nou en la dinàmica habitual de les aules.

“Al juliol l’Ajuntament va rebre dels centres educatius el pla de contingència i des de l’Ajuntament hem augmentat la plantilla de treballadors en 10 persones per poder complir amb este protocol que ens han sol·licitat. Per complir amb les mesures requerides per Sanitat. És una situació una mica més complicada però s’ha treballat molt i està tot previst i els centres ben preparats per atendre de la millor manera a l’alumnat “ha explicat la responsable municipal d’Educació.

Respecte a les previsions que des de l’Ajuntament i la pròpia regidoria d’Educació s’han tingut per afrontar amb normalitat el dia d’avui, l’edil ha detallat que, “hem fet reunions amb els departaments vinculats per atendre de la millor manera possible el que es puga produir, com poden ser Infraestructures i Policia. Per exemple hem hagut de coordinar les entrades de forma diferent a anys anteriors, escalonades i fins i tot per portes diferents i s’ha transmès a la Policia Local perquè  siga coneixedora de les mesures de cada un dels centres educatius del municipi “.

Pel que fa al tema d’espais, Vicenta Pérez ha apuntat que “hi ha alguns centres que han sol·licitat espais externs al propi centre per poder tenir més espai de pati i complir millor amb la normativa de l’COVID-19”.

“Des de la regidoria volia recordar la importància de complir amb les mesures sanitàries, perquè si tots les complim serà més fàcil tirar endavant i fer-hi front de manera conjunta a la pandèmia”. Ha recalcat la responsable d’Educació en el municipi, que ha acabat desitjant “un bon curs escolar per a tots, alumnat, pares i mares i per al professorat” sense deixar passar l’oportunitat d’agrair “l’esforç i treball que ha hagut de fer el professorat, els directors dels diferents centres i el personal de neteja i conserges dels centres educatius perquè han hagut de fer un gran treball per adaptar al que se’ns està demanant “.

Pin It on Pinterest